Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Ν. Περάμου: «Ο δήμαρχος Μεγαρέων εμπαίζει τους πολίτες για ό,τι αφορά στη διέλευση του Καλωδίου»

Δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Τοπικής Κίνησης Νέας Περάμου

«Ο κ. Δήμαρχος Μεγαρέων εμπαίζει τους πολίτες, όσον αφορά τη διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης», τιτλοφορείται το δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Τοπικής Κίνησης Νέας Περάμου.

Σήμερα, 06/05/2021, διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, ένα δελτίο τύπου του δημάρχου κ. Σταμούλη όσον αφορά την διέλευση του καλωδίου υπερυψηλής τάσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης, περνώντας από κατοικημένες περιοχές της Αγίας Τριάδας, του Ήρεμου Κύματος, των Αλμύρων Βουρκάρι, της Λάκας και της Νέας Περάμου.

Εμείς δηλώνουμε στον κύριο δήμαρχο, διότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την στάση του όλον αυτόν τον καιρό, ότι εμπαίζει τους πολίτες του Δήμου και παραπλανάει την κοινή γνώμη με τις σημερινές του δηλώσεις, περί μη αδειοδότησης του έργου.
Καλώ τους Δημότες και την Αντιπολίτευση να δουν ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Ιουλίου 2020 που προκάλεσε η αντιπολίτευση με θέμα την συζήτηση επί του φλέγοντος ζητήματος της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης μέσα στα όρια του Δήμου μας.

Ο κ. Σταμούλης είπε στην αντιπολίτευση με κατηγορηματικό τρόπο, πως «έχουν φέρει ένα θέμα που δεν υπάρχει, έχει ακυρωθεί». Μάλιστα, αυτό είπατε κύριε Σταμούλη, όπως ήταν και οι δηλώσεις σας περί του κέντρου μεταναστών που θα γινόταν στην Νέα Πέραμο και χαρακτηρίσατε τις φήμες αυτές ως, ανυπόστατες. Αναφέρθηκαν πολλές άλλες ανακρίβειες από τον κο Δήμαρχο, όπως ότι το καλώδιο δεν είναι επιβλαβές για την υγεία, όπως και προχώρησε σε συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για αντισταθμιστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και με το στυλ του αποφασίζω και πράττω μόνος.
Θα αναφερθούμε σε τίτλους άρθρων των τοπικών και μη μέσω ενημέρωσης που έγιναν πριν έναν χρόνο, ώστε να θυμίσουμε στον κόσμο, αλλά και στον Προέδρο και το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τι δήλωνε τότε η ΟΛΗ η αντιπολίτευση.

– 08/07/2020 – Μέγαρα, Νέα Πέραμος – Νέο Ξεκίνημα: «Υπέρμαχος του καλωδίου υπερ-υψηλής τάσης ο κ. Σταμούλης».

– 11/07/2020 – Τώρα: «Άνευ όρων παράδοση του Δήμαρχου κ. Σταμούλη στο θέμα της διέλευσης του αγωγού υπερ-υψηλής τάσης».

– 17/7/2020 – Μαζί με Όραμα: «Φρένο στα σχέδια του Δημάρχου για τον αγωγό υπερυψηλής τάσης».

– Η παράταξη, Όμορφες Πόλεις, δήλωσε γιατί να ζητάμε αντισταθμιστικά αφού όπως είπε ο κος Σταμούλης δεν είναι επιβλαβές για την υγεία.

– Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε πως βρίσκεται δίπλα στους αγώνες του λαού της περιοχής για το περιβάλλον, την υγεία και τη ζωή που του αξίζει.

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Πέραμου και τα ψηφίσματα των Συλλόγων των παραπάνω, προαναφερθέντων περιοχών του Δήμου μας και η διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της διέλευσης του καλωδίου στα όρια του Δήμου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να εμπαίζει κανένας Δήμαρχος τον κόσμο και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να στεριώσει στην σημερινή του δήλωση και να την στηρίξει με περισσότερο σθένος και βαρύτητα.

Εμείς, ως Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση, προτείνουμε στον κ. δήμαρχο και στην αντιπολίτευση να προβούν άμεσα σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας που έχει ξεκινήσει ήδη εργασίες στην περιοχή, είτε από θάλασσα, είτε από ξηράς, έως ότου βγουν οι αποφάσεις του ΣτΕ.

Με εκτίμηση,
Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button