Μαρινάκης: Πεζόδρομος νοτίως της Σχολής Πυροβολικού – Όνειρο ήταν και πάει

Λάβαμε επιστολή του πρώην δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα, Ιωάννη Μαρινάκη σχετικά με την διάνοιξη δρόμου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο. Ακολουθεί η επιστολή:

Η διάνοιξη του πεζόδρομου νοτίως της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο αποτελεί τον διακαή πόθο των δημοτών διαχρονικά.
Οι κύριοι λόγοι είναι δύο.
Πρώτος και καλλίτερος, η ασφαλής διακίνηση των μαθητών από και προς το Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Περάμου.
Ο δεύτερος λόγος αφορά στην ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Νέας Περάμου και την προσφορά στους δημότες ενός πεζόδρομου, όπου θα μπορούν να κάνουν τον περίπατο τους και να απολαύσουν το υπέροχο τοπίο της περιοχής.
Η διοίκηση μας έκανε μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσει τη συναίνεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, στηριζόμενη αρχικά στις προεργασίες που είχαν προηγηθεί από τις δημοτικές αρχές του Δήμου Νέας Περάμου και ιδιαίτερα της τελευταίας δημοτικής αρχής με Δήμαρχο τον κ. Στ. Φωτίου.
Είναι αλήθεια ότι η λύση έβρισκε πολλά εμπόδια στις στρατιωτικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ. Για να ξεπεραστούν αυτά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά συγχρόνως να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο Υπουργός και να δοθεί πολιτική λύση.
Στον τομέα αυτό δώσαμε το μεγαλύτερο βάρος, προσφέροντας συγχρόνως τεχνικές λύσεις ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Έτσι στις 16/4/2018 το Γενικό Επιτελείο Στρατού με το αρ. πρωτ. Φ. 913.623/4/394014Σ.780 έγγραφο της Διεύθυνσης Υποδομής ΣΥΝΕΝΑΙΣΕ στη διάνοιξη του παραλιακού πεζόδρομου.
Στην παράγραφο α΄ του ανωτέρω εγγράφου αναφέρει τα εξής:
«Η Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) συναινεί κατ΄ αρχήν στην κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου, στο νότιο τμήμα του Στρδου «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ», δια επιχώσεως τμήματος του θαλασσίου χώρου κατά μήκος της ακτογραμμής, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών της περιοχής».
Συγχρόνως στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά στην υποβολή της μελέτης οριζοντιογραφίας του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και στην ανάληψη δαπάνης από το Δήμο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «..για την κατασκευή τοιχίου εκ σκυροδέματος ύψους 0.5μ με υπερκείμενη περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ ύψους 2.5μ..».
Όπως φαίνεται από τα προαναφερθέντα, με την ανάληψη των καθηκόντων της η διοίκηση του κ. Σταμούλη είχε «στρωμένο χαλί» για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου αυτού.
Όμως ο καιρός περνούσε και πέρα από κάποια εντελώς αόριστα δελτία τύπου του γραφείου Δημάρχου για επισκέψεις και επαφές με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, δεν υπήρχε καμία εξέλιξη. Πλήρης στασιμότητα.
Η στασιμότητα αυτή ανάγκασε τον επικεφαλής της παράταξης κ. Ι. Μαρινάκη να αποστείλει έγγραφο στο ΥΠΕΘΑ, στις 7/2/2018 με το οποίο ζητούσε ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας για άλλη μια φορά τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μαθητές που βαδίζουν επί της ΠΕΟΑΚ, αλλά και την ένδεια ενημέρωσης από πλευράς διοίκησης του δήμου.
Το Γραφείο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του ΥΠΕΘΑ απάντησε στον κ. Μαρινάκη γραπτώς στις 27/2/2018, αναφέροντας του τα εξής:
«Σε συνέχεια της από 7 Φεβ 2018 επιστολής σας, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι έχει αποσταλεί στον Δήμο Μεγαρέων σχετικό έγγραφο με αρ. πρωτ. Φ.913.623/2/529346/Σ.984/16 Μαρτίου 2017, που αφορά τη διάνοιξη πεζόδρομου στη Νότια Πλευρά της Σχολής Πυροβολικού στο Στρδο «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ».
Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων»
Αμέσως μετά ο κ. Μαρινάκης υπέβαλε αίτημα χορήγησης του ανωτέρω εγγράφου προς το Γραφείο Δημάρχου και από τότε μέχρι σήμερα το έγγραφο αυτό δεν το έχει λάβει! Συγχρόνως με δελτίο τύπου του γραφείου Δημάρχου ο κ. Σταμούλης έμεμψε τον κ. Μαρινάκη για την επιστολή που έστειλε στο ΥΠΕΘΑ και τον κατηγόρησε ότι «παραβιάζει ανοιχτές θύρες»!
Το γεγονός ότι δεν έχει επιδοθεί το ανωτέρω έγγραφο μετά από 4 ολόκληρους μήνες στον κ. Μαρινάκη, ενώ έπρεπε να είχε δοθεί απάντηση το πολύ ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης του, εγείρει πολλές υποψίες για το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου.
Σήμερα ο κ. Σταμούλης συναινεί να φτιαχτούν δύο μπάρες στην αρχή και το τέλος του Στρατοπέδου στη νότια πλευρά, οι οποίες θα ανοίγουν συγκεκριμένες ώρες το πρωί και το μεσημέρι για τη διέλευση και μόνο των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα και συγχρόνως συναινεί στην ανάληψη της δαπάνης κατασκευής του μαντρότοιχου ύψους 200.000 ευρώ, χωρίς να υφίσταται πεζόδρομος!
Δηλαδή ο κ. Σταμούλης συμφωνεί με την κατασκευή μπαρών χωρίς την κατασκευή του πεζόδρομου και συγχρόνως θέλει να χρεώσει το Δήμο με το αξιοσέβαστο ποσό των 200.000 ευρώ για την κατασκευή του μαντρότοιχου που θα ανήκει στη Σχολή Πυροβολικού, χωρίς επίσης να υφίσταται πεζόδρομος!
Ο κ. Σταμούλης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους κόπους και τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων διοικήσεων και κυρίως της δικής μας διοίκησης, η οποία κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη συναίνεση της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ εγγράφως.
Ο κ. Σταμούλης γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον διακαή πόθο των δημοτών της Νέας Περάμου αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ασυνέπεια των προεκλογικών λόγων του και την προκλητική αδιαφορία του για τη Νέα Πέραμο.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν συνεργάτες του δημοτικοί σύμβουλοι από τη Νέα Πέραμο, όπως ο κ. Ι. Δήμας, γνωστός για τις επιδόσεις του στη συκοφαντία και την εκτόξευση λάσπης κατά πολιτικών αντιπάλων, ο οποίος συναινεί σ΄αυτή τη λύση!
Αλήθεια με τι πρόσωπο θα μπορέσει να αντικρίσει τους συνδημότες του στη Νέα Πέραμο μετά από αυτή την ενδοτική συμπεριφορά του;
Πως θα μπορεί να κυκλοφορεί στη Νέα Πέραμο αυτός που για την εξουσία ξεπουλάει τα όνειρα και τις προσδοκίες των συνδημοτών του;
Η κατακραυγή θα είναι πολύ μεγάλη.
Καλούμε τον κ. Σταμούλη να αποσύρει αμέσως κάθε τέτοια σκέψη που αντιβαίνει στις αρχές και τις αξίες των δημοτών και της πόλης της Νέας Περάμου.
Ως συνδυασμός που σέβεται και αφουγκράζεται τις σκέψεις και τις προσδοκίες όλων των δημοτών, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει μια τέτοια απόφαση, η οποία γυρίζει τον τόπο πολλά χρόνια πίσω.
Θα αγωνιστούμε ώστε ο πεζόδρομος να μη μείνει όνειρο, αλλά να γίνει πραγματικότητα για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της πόλης της Νέας Περάμου στην οποία το χρωστάμε!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button