Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου: “Σκάνδαλο εν δράσει”

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της Ανεξάρτητης Τοπικής Κίνησης Νέας Περάμου:

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες καταγγελιών, με την πιο σοβαρή απ’ όλες αυτή της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σχολικής Επιτροπής Μεγάρων, όπου προεδρεύει ο κος Τσιούνης και μετά από δική του εισήγηση, να απαιτήσει τον ύψιστο μηνιαίο μισθό που του δίνει ο νόμος.

Με πλεόνασμα της τάξεως των 130,000 € από την προηγούμενη χρονιά, ο κος Τσιούνης δικαιούται, όπως αναφέρει μέλος της Σχολικής Επιτροπής, να ζητήσει τον υψηλότερο μισθό. Και γιατί όχι θα έλεγε κάποιος μιας και δεν είναι ο μοναδικός έμμισθος Αντιδήμαρχος. Και γιατί όχι, αν τα σχολεία μας ΣΗΜΕΡΑ καλύπτουν όλες τις βασικές ανάγκες για την σωστή λειτουργία τους.

Και φυσικά, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

ΣΗΜΕΡΑ, τα παιδιά του Γυμνασίου Νέας Περάμου κάνουν κατάληψη και ένας από τους λόγους είναι πως δεν υπάρχουν, άκουσον άκουσον, χαρτιά τουαλέτας στην σχολική μονάδα από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία, με το πιο σοβαρό αυτό της διάνοιξης του παραλιακού δρόμου.

ΣΗΜΕΡΑ, οι μαθητές του Γυμνασίου κάνουν κατάληψη γιατί δεν γίνεται θερμομέτρηση σε κανένα παιδί μπαίνοντας στον χώρο του σχολείου, αλλά ο κος Τσιούνης και ο Δήμαρχος μας είχαν διαβεβαιώσει πως είναι πανέτοιμοι να υποδεχθούν τη νέα σχολική χρονιά με ασφάλεια λόγω του COVID-19 (παρέλαβε όμως ο κος Τσιούνης με επιτυχία τις μάσκες που έστειλε το Υπουργείο, απορούμε βέβαια και αν άνοιξε μια να δει πως είναι).

ΣΗΜΕΡΑ, οι φύλακες του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Περάμου στεγάζονται σε κλουβιά που μόνο κότες μπορείς να βάλεις μέσα και αυτό με το ρίσκο να σε καταγγείλουν οι φιλοζωικές οργανώσεις. Σαπισμένα κλουβιά, χωρίς ψύξη – θέρμανση, χωρίς ένα ψυγείο, χωρίς καμία προδιαγραφή να στεγάζεται μέσα ένας άνθρωπος.

ΣΗΜΕΡΑ, τα προκάτ που έχουν στηθεί από το 2006 στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Περάμου, από προσωρινά (όπως ορίζει ο νόμος) έχουν ριζωθεί με τριτοκοσμικές συνθήκες εγκατάστασης παιδιών μέσα σε αυτά, καθώς και τριτοκοσμική αισθητική του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

ΣΗΜΕΡΑ, οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου παραιτούνται από την θέση τους (απορίας άξιον όταν προτιμούν πιο προβληματικά σχολεία διότι υπάρχουν και χειρότερα) μιας και δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο να τους πάει από τον Προαστιακό στο σχολείο και πίσω (βλέπε Ανύπαρκτη Δημοτική Συγκοινωνία), καθώς επίσης υπάρχουν καταγγελίες από τους γονείς για τη μη σωστή συνεργασία με την Δ/νση.

Κε Τσιούνη έχετε σκύψει καθόλου σε αυτό το προβλημα που βαστάει χρόνια? ή να αφήσουμε τους γονείς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα? Έργα στο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου, όταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου σας ζήτησε βοήθεια να συντηρηθεί ο χώρος, να φύγουν και να αντικατασταθούν επικίνδυνα όργανα από την αυλή του χώρου, τα κάγκελα, να φτιαχτεί η πόρτα του σχολείου για περισσότερη ασφάλεια, κτλ. αλλά όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου του είχατε πει πως χρωστάτε ακόμα τους λογαριασμούς τηλεφώνου (που μπορεί όντως να συμβαίνει αν υποθέσουμε την οικονομία που κάνατε για να καταφέρετε το πολυπόθητο πλεόνασμα).

Και τόσο πολλά άλλα προβλήματα που κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι.

Ξεκινώντας μια σχολική χρονιά στον τόπο μας, όπως καταλαβαίνουμε είναι ένας εφιάλτης όχι μόνο για τους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου που προσδοκούν ανάπτυξη, ειδικά σε θέματα παιδείας και όχι οπισθοδρόμηση, πόσο μάλλον για τους ίδιους τους γονείς με τις γνωστές πλέον καθυστερήσεις άνοιγμα τάξεων λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, λόγω έλλειψης τάξεων, κτλ.

Δεν μπορεί μια σοβαρή Διοίκηση να βγάζει δελτίο τύπου αναφέροντας πως ουδεμία ευθύνη φέρει για την αργοπορία των σχολικών αιθουσών – προσωρινών προκάτ!

Δεν μπορεί μια σοβαρή διοίκηση να μην τρέχει στην κυριολεξία το ΓΠΣ, ώστε να να μπουν στο σχέδιο οι σχολικές μονάδες και να γράφει ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ότι πρέπει να γίνει πρώτα στα Μέγαρα και έτσι θα γίνει! Γιατί κύριε Αντιδήμαρχε, το γράφει κάπου ο νόμος? Έχετε κάνει καμία πρώτη τουλάχιστον ενέργεια εδώ και 6 χρόνια για τα ΓΠΣ στα Μέγαρα για να πάρουμε και εμείς σειρά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας?

Οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό. Θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες και η λίστα με τα Hot θέματα – προβλήματα που υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες του τόπου μας δεν θα έχει τελειωμό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν το πλεόνασμα της Σχολικής Επιτροπής είναι 130,000 €, σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής, τόσο ώστε να μπορέσει ο κος Τσιούνης να απαιτήσει τον μισθό του.

Αυτό αποτελεί από μόνο του ΣΚΑΝΔΑΛΟ και καλούμε τον κο Τσιούνη να αναθεωρήσει, να σκύψει στα προβλήματα των σχολικών μονάδων και να ζητήσει μισθό ΟΤΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων, τουλάχιστον για αυτές που είναι υπεύθυνη η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας, αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Και εμείς πρώτοι θα συνυπογράψουμε για την καταβολή του μισθού σας.

Ένα από τα πεδία της ηθικής είναι η κανονιστική ηθική, που διατυπώνει κανόνες του ηθικού πράττειν.

Κύριε Τσιούνη σας το προτείνουμε ανεπιφύλαχτα!

Γραφείο Τύπου,
Ανεξάρτητη Τοπική Κίνηση Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button