Διαμαρτυρία Δημάρχου στον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα ισχύσουν εφέτος σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, όπου διαπιστώθηκαν αυξήσεις αντί μειώσεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων άμεσα έστειλε έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, την οποία κοινοποίησε και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και ζητεί να μην ισχύσουν οι αυξημένες τιμές και να διορθωθούν με μειώσεις όπως ισχύουν και για το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλείας αφού και ο Δήμος Μεγαρέων επλήγη από τις πλημμύρες της 15 ης Νοεμβρίου 2017.
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου που υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η λίστα με τις νέες αντικειμενικές αξίες όπου προβλέπονται αναπροσαρμογές στον προσδιορισμό της
φορολογητέας αξίας ακινήτων.

Εκεί, με τεράστια έκπληξη διαπιστώσαμε πως στον Δήμο μας υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές αυτές σε ποσοστά από τα μεγαλύτερα σε ορισμένα τμήματά του. Συγκεκριμένα πέραν των αυξήσεων σε όλη την Δημοτική Ενότητα Μεγαρέων της τάξεως του 8%, προσδιορίζεται και αύξηση της τάξεως μέχρι και 23% (!!!) στην Δημοτική Ενότητα Νέας Περάμου.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια «ιδιαίτερη» αντιμετώπιση εκπλήσσει και προβληματίζει. Πόσο μάλλον δε όταν συμβαίνει λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο μας και Κυρίως την Νέα Πέραμο.

Παρατηρήσαμε λοιπόν πως αντί να γίνει το δίκαιο, ανθρώπινο και κοινωνικά ορθό, δηλαδή μείωση στις αντικειμενικές αξίες όπως στον επίσης πληγέντα Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλείας (μείωση 8%), συνέβη το εντελώς αντίθετο και μάλιστα σε βαθμό που χαρακτηρίσθηκε από το σύνολο των πολιτών ως προκλητικό ή τουλάχιστον άστοχο!

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας, στην κοινωνική σας ευαισθησία και κυρίως στο αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης που σας χαρακτηρίζει, σας καλούμε να διορθώσετε την απόφαση που αφορά στις αυξήσεις στο Δήμο μας και μάλιστα να μας αντιμετωπίσετε στο θέμα αυτό όπως πολύ ορθά πράξατε με τις μειώσεις στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλείας.

Η έλλειψη υποδομών, η απουσία έργων αντιπλημμυρικού χαρακτήρα και οι θανάσιμες συνέπειες εξαιτίας αυτών των ελλείψεων δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά και μάλιστα εκ διαμέτρου αντίθετα σε δύο παρόμοιες περιπτώσεις.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button