Μ. Ακαμιωτάκη: «Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα ξαναδώσει λύσεις στον τομέα της Υγείας»

Ακολουθεί άρθρο της υποψήφιας βουλευτή Δυτικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Μαργαρίτας Ακαμιωτάκη.

Στην Ελλάδα η ίδρυση και ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Γεννηματά που κατέθεσε την ψυχή του για αυτή την εμβληματική μεταρρύθμιση προς όφελος κάθε Έλληνα πολίτη.

Στη Δυτική Αττική έργο ΠΑΣΟΚ αποτελεί το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, το Κ.Υ Μεγάρων, το Κ.Υ Ελευσίνας και το Κ.Υ Λιοσίων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των πολιτών στην υγεία, σε μία περιοχή που φιλοξενεί το μεγαλύτερο όγκο της βαριάς βιομηχανίας της χώρας και ως εκ τούτου είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, η επαρκής στελέχωση και η 24ωρη λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων της Δυτικής Αττικής.

Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη

Αντί αυτού διαπιστώνουμε σήμερα ότι το ΕΣΥ στην περιοχή μας όπως και σε όλη τη χώρα συνεχίζει να υπάρχει χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων. Η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η υποχρηματοδότηση και η χρόνια αποεπένδυση έχει στόχο την υποβάθμιση του ΕΣΥ και σταδιακά την απελευθέρωση της αγοράς υγείας αναιρώντας την αρχή της καθολικής κάλυψης.
Είμαστε απέναντι σε τέτοιες αντιλήψεις.

Παραμένουμε πιστοί στις Αρχές και τις Αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για την αναδιανομή της υπεραξίας και του κοινωνικού πλεονάσματος προς όφελος κάθε πολίτη. Παραμένουμε πιστοί στο όραμα του Γιώργου Γεννηματά. Θέλουμε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, με εγγυημένη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για κάθε πολίτη της πατρίδας μας και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ΕΣΥ της περιουσίας του Ελληνικού λαού.

Για αυτούς τους λόγους το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για το Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας περιλαμβάνει την αύξηση της χρηματοδότησης με τη διάθεση του 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, και μεταρρυθμίσεις στην υγεία όπως:

– Ψηφιακός φάκελος υγείας, ψηφιακή κάρτα, τηλεϊατρικής υποστήριξης ηλικιωμένων

– Ένα επαρκώς στελεχωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υπηρεσίες Οικογενειακής Ιατρικής.

– Θεσμοθέτηση χάρτας δικαιωμάτων ασθενών και Συνηγόρου Ασθενούς.

– Μονάδες περίθαλψης εκτός νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Αύξηση των κλινικών ημερήσιας φροντίδας και Κέντρα Χρόνιων Παθήσεων

– Ένταξη των υγειονομικών του ΕΣΥ στα βαρέα- ανθυγιεινά

– Κάλυψη των κενών στις περιφερειακές και ακριτικές δομές. Πρόσθετες αμοιβές, επιδοτήσεις ενοικίων προσωπικού και μοριοδότηση

– Ανάπτυξη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ΥΓΕΙΑΣ: συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές, συμβάσεις διαχείρισης ή μίσθωσης εξοπλισμού.

– Λειτουργία Ανεξάρτητων Μηχανισμών Αξιολόγησης

– Με ολοήμερη λειτουργία στον χειρουργικό τομέα και στις επεμβατικές μονάδες

Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έδινε λύσεις και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα κληθεί να ξαναδώσει λύσεις την 21η Μαΐου γιατί ο λαός γνωρίζει πλέον και θα πάρει τη γενναία απόφαση για Αλλαγής.

Από Ακαμιωτάκη Μαργαρίτα
Υποψήφια Βουλευτής Δυτ.Αττικής ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button