Λαϊκή Συσπείρωση για την Πανδημία

Σε ανακοίνωση προέβη η δημοτική παράταξη Μεγάρων και Νέας Περάμου «Λαϊκή Συσπείρωση» που αφορά στην πανδημία, τις συνέπειες και την αντιμετώπισή της:

Καθώς η πανδημία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή μας, κυβέρνηση και Δήμος δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αναχαίτισή της. Αντίθετα, φαίνεται καθαρά πως την αξιοποιούν για να επιβάλουν μια σειρά αντεργατικά μέτρα, να ψηφίζουν νόμους που διαλύουν τις συμβάσεις εργασίας, που επιτίθενται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που βάζουν αλυσίδες στις εργατικές διεκδικήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις.

Μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών επιτίθενται με ΜΑΤ και δακρυγόνα, επιβεβαιώνοντας πως τα αντεργατικά μέτρα πάνε χέρι χέρι με την κρατική καταστολή.

Ο λαός όμως δεν σκύβει το κεφάλι, αντιστέκεται στη «σιγήν ιχθύος» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια της. Έχουν ήδη γίνει πολλά συλλαλητήρια από εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, έρχονται κι άλλα πιο δυναμικά και ζητούν να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα:

– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς
– Όχι πάνω από 15 μαθητές στις τάξεις.
– Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη όλων των κενών σε Υγεία, Παιδεία.
– Έκτακτο προσωπικό καθαριότητας σε σχολεία και άλλες υπηρεσίες, ώστε να γίνονται σωστά οι απολυμάνσεις και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
– Σχολιατρική Υπηρεσία και σχολικοί νοσηλευτές για τη σωστή διαχείριση των κρουσμάτων.
– Μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, κυρίως εκεί που υπάρχουν κρούσματα.

Σε Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το τι έκανε η κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες στην Κινέτα, το Υπουργείο ανάμεσα στα άλλα αναφέρει τα ποσά που έδωσε στον Δήμο Μεγαρέων για την «καταπολέμηση του covid-19:

« Περαιτέρω, το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των
πρωτόγνωρων προβλημάτων που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, προέβη σε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις των Ο.Τ.Α., με σκοπό τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του ιού….. εκ των οποίων στο Δήμο Μεγαρέων ποσό ύψους 40.000 €.
«…για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών, που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού COVID-19….Η εν λόγω επιχορήγηση, η οποία για το Δήμο Μεγαρέων ανήλθε στο ποσό των 220.404,29 €.»

Αλήθεια, η Διοίκηση του Δήμου, πώς αξιοποίησε αυτά τα ποσά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο στα σχολεία όσο και στις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας με σημαντικότερα:

– Την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού καθαριότητας
– Την εξεύρεση χώρων για τον μη συνωστισμό των μαθητών και των υπαλλήλων του Δήμου.
– Τις περιοδικά επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις.
– Για μαζικά περιοδικά διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού, κυρίως στα σχολεία που είχαμε κρούσματα.
– Μάσκες, αντισηπτικά δωρεάν σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό, υλικά καθαριότητας.

Στο σημείο αυτό θέτουμε και το ακόλουθο ερώτημα:

Αληθεύει πως στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή δεν δόθηκε ούτε μια δόση για την επιχορήγηση των σχολείων σε όλο το 2020; Και πώς καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων αυτή την κρίσιμη περίοδο; Αντί να αυξηθεί το ποσό επιχορήγησης λόγω των έκτακτων αναγκών, ο Δήμος αφήνει τα σχολεία χωρίς ούτε ένα Ευρώ; Γι’ αυτό επαίρεται ο πρόεδρος και των δύο Σχολικών Επιτροπών πως έχει μεγάλο απόθεμα;

Πέρα από τις όποιες απαντήσεις, καλούμε τον λαό να μην εφησυχάζει, αλλά να βρίσκεται σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση! Μόνο εμείς με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε και που μας αξίζουν!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button