Λευτέρης Κοσμόπουλος: “Συνεχίζω με αισιοδοξία, με έργα στη Δυτική Αττική”

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, εν είδει απολογισμού του έργου του, μετά από έναν χρόνο στη διοίκηση της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Όπως δηλώνει: ” Αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά δεν αφήνω καμία μέρα να πάει χαμένη.
Συνεχίζω με αισιοδοξία, με έργα στη Δυτική Αττική”

Η πρώτη χρονιά της διοίκησης της Νέας Αρχής για την Αττική, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, ολοκληρώνεται με την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων και έκτακτων καταστάσεων και στην περιοχή μας, και, κυρίως, θέτοντας βάσεις για μεγάλα έργα υποδομής.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σημαδέψει τη χρονιά αυτή. Για αυτό και ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας δεν είναι δυνατόν για λόγους δημόσιας υγείας να πραγματοποιηθεί με ανοιχτές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις ή συνεντεύξεις.

Συνοπτικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος μίλησε με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου έτους θητείας στο Attica TV, την εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό.

Χαρακτηριστικά, για την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών, όπως ο κορωνοϊός, ή φαινομένων καιρού, ο Λευτέρης Κοσμόπουλος επεσήμανε: «Στη Δυτική Αττική, έχουμε μάθει στα δύσκολα και για αυτό ακριβώς παλεύω καθημερινά να αλλάξω την εικόνα του τόπου μας».

Αναλυτικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι «Από τον πρώτο χρόνο θητείας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, παρότι επηρεάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, έχουμε ξεκινήσει με την υλοποίηση μελετών, πολύ σημαντικών, ως βάση έργων υποδομής για την περιοχή.

– Στην Κινέτα, που έγινε μια καταστροφική πλημμύρα, δεν μπορούσαμε την επόμενη μέρα να κάνουμε κανένα αντιπλημμυρικό έργο, γιατί δεν υπήρχε και καμία μελέτη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ανάδοχος, έχουμε υπογράψει τη σύμβαση και γίνεται η μελέτη για την οριοθέτηση και τη διευθέτηση όλων των ρεμάτων της Κινέτας, από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Κακιά Σκάλα. Είναι ένα τεράστιο έργο που ξεκινά η Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Πατούλη.

– Στην Νέα Πέραμο, που είχε πληγεί το 2017, ήδη έχουμε υπογράψει σύμβαση και έχει προχωρήσει η οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων στο Λουτρόπυργο, στο Νεράκι και προχωράμε στο ρέμα του Γιώργη που είχαμε και θάνατο το 2017.

– Στην Ελευσίνα, είναι σε εξέλιξη η αντιπλημμυρική θωράκιση.

-Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για τον δρόμο από την Μάνδρα μέχρι την Οινόη, όπου κοιτάμε να ενταχθεί σε χρηματοδότηση, θα έχουμε αποτελέσματα μέσα στον μήνα, ένα έργο που συζητιέται αρκετά χρόνια.

– Στο Αλεποχώρι, προχωράμε στις απαλλοτριώσεις για το ορεινό τμήμα του δρόμου Αλεποχωρίου, είναι ένα έργο του οποίου η μελέτη είχε ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οπότε τώρα θα κηρύξουμε τη ζώνη απαλλοτρίωσης του έργου, ώστε άμεσα, με την πρώτη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουμε.

– Προχωράμε σε έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Δυτικής Αττικής, έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, που στοχεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, στην πρόσβαση και τη μείωση των χιλιομετρικών αποστάσεων εντός Αττικής και, συνεπώς, την τουριστική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, με το μεγάλο έργο του δρόμου Μάνδρας – Οινόης, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν περιοχές όπως οι Ερυθρές, τα Βίλια, η απόσταση Βίλια – Ελευσίνα 15 λεπτά στοχεύουμε σε έργα που και βελτιώνουν την καθημερινότητα και μπορούν να φέρουν επισκεψιμότητα, με τις περιοχές μας να γίνονται κοντινοί προορισμοί.

– Ολοκληρώθηκαν και έχουν παραδοθεί προς λειτουργία τα αντιπλημμυρικά της Μάνδρας. Θα δοθεί το οδικό κομμάτι από την Αττική οδό μέχρι το 5ο χλμ., το πρώτο κομμάτι της Μάνδρας.

Προχωράμε σε έργα εκατομμυρίων, με μελέτες που έτρεξαν σε χρόνο ρεκόρ, από το μηδέν για να μπορούμε να παραδώσουμε στο τέλος της θητείας μας σημαντικά έργα υποδομής.

Προχωράμε επιπλέον σε επικαιροποιήσεις μελετών, οι οποίες τα περασμένα χρόνια είχαν πληρωθεί εκατομμύρια και δεν έχουν προχωρήσει. Αυτές θέλουν μια επικαιροποίηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και σε αυτά τα έργα.

Οι εντολές του Περιφερειάρχη είναι ότι ξεκινάμε με μελέτη και με μελέτη που θα μπορεί να έχει χρηματοδότηση και να πραγματοποιηθεί το έργο. Να μη φτιάχνουμε μελέτες για να τις κοιτάμε.
Στηρίζουμε χωρίς καμία εξαίρεση και στο ακέραιο και τους πέντε Δήμους της Δυτικής Αττικής. Έργα σε εξέλιξη και στους πέντε δήμους της Δυτικής Αττικής.

Έχουμε αναλάβει και είναι σε εξέλιξη η συντήρηση του οδικού δικτύου που έχει η Δυτική Αττική, περίπου 180 χλμ., ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας. Για παράδειγμα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ ασφαλτοστρώσαμε μεγάλα κομμάτια, ή όπως η Περιφερειακή Αιγάλεω, όπου είχαμε ατυχήματα, βάλαμε μπάρες σε επικίνδυνα σημεία, κάναμε αποψιλώσεις δύο φέτος το καλοκαίρι σε όλο το οδικό δίκτυο και συλλογή απορριμμάτων, ευπρεπισμός οδικού δικτύου, ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους εντός αστικού ιστού όπως ο κεντρικός δρόμος της Μαγούλας.

Ό, τι έχουμε στα χέρια μας, που είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχει διαφορετική εικόνα από τη σημερινή».

Όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, φλέγον ζήτημα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, μίλησε για την προσπάθεια που ξεκίνησε με παράδοση απορριμματοφόρων βιοαποβλήτων και κάδων βιοαποβλήτων στους Δήμους της Δυτικής Αττικής:

«Μπαίνουμε σε νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων και πρέπει οι δήμοι να μπουν στη φιλοσοφία της ανακύκλωση. Η Δυτική Aττική έχει απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων τα οποία θα συγκεντρώνονται στην μονάδα της Φυλής, θα γίνεται κομποστοποίηση και θα γίνεται ένα χρήσιμο υλικό και δεν θα πηγαίνουν για θάψιμο όπως θα πήγαιναν τα τελευταία χρόνια. Έχουν γίνει ενέργειες και πάμε σε νέα εποχή. Δουλεύουμε όλοι για ένα νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στη Δυτική Αττική».

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τέλος, ανέφερε ότι «Για πρώτη φορά φέτος και ο τελευταίος μαθητής πήγε σχολείο, δεν υπήρχε κανένα κώλυμα ακόμα και ο πιο απομακρυσμένος μαθητές πάει στο σχολείο του. Ακόμα και σε ειδικά σχολεία που υπήρχαν θέματα, έχουν τακτοποιηθεί και λυθεί όλα τα ζητήματα και ξεκινά ομαλά η σχολική χρονιά».

Το βίντεο από την συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου στον παρακάτω σύνδεσμο : https://bit.ly/2Ha8TGr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button