«Μια βόλτα στο φεγγάρι» – Πανσέληνος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων με συναυλία

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στη Δυτική Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει συναυλία για την Πανσέληνο του Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, με τη Μόρφω Τσαϊρέλη και τον Σπύρο Παπανικόλα, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και τη συμβολή του Δήμου Μεγαρέων. Στη συνέχεια του δελτίου τύπου αναφέρεται:

Η συναυλία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων διοργανώνεται την Τρίτη 01 Αυγούστου 2023, στις 21:00.

Μουσικές των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοΐζου, Μούτση, Σπανού, και τόσων άλλων σπουδαίων συνθετών που έντυσαν με τις μελωδίες τους την ποίηση των Νίκου Γκάτσου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Πυθαγόρα, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, κλπ. ζωντανεύουν και αναδεικνύουν τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο των Μεγάρων.
Την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαϊρέλη συνοδεύει στην κιθάρα ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες των τελευταίων ετών, ο Σπύρος Παπανικόλας. Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δίδυμο έτοιμο να μας μεταφέρει στη σφαίρα πνευματικών καταστάσεων υψηλών προδιαγραφών.

Σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, ανέφερε: «Σκοπός της εκδήλωσης η ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Μεγάρων και η επένδυσή του με πολιτισμό και ποιοτική μουσική συναυλία, με ψυχαγωγία του κοινού και επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου. Την εκδήλωση χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, με ελεύθερη είσοδο. Προάγουμε τον πολιτισμό και αναδεικνύουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Αττικής με εκδηλώσεις ποιότητας για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button