Ενεργειακή αναβάθμιση του βρεφονηπιακού σταθμού Δήμου Ασπροπύργου

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βρεφονηπιακού σταθμού, από την Περιφέρεια Αττικής

Ακολουθεί δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η απόφαση για την έναρξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε Βρεφονηπιακό Σταθμό στον Δήμο Ασπροπύργου, προϋπολογισμού περίπου 650.000 ευρώ, παρουσία του δημάρχου Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Αγ. Γεωργίου και Σαχτούρη, στον Ασπρόπυργο και κρίνεται απαραίτητο καθώς το κτήριο χαρακτηρίζεται από υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις. Η ενεργειακή αναβάθμιση προβλέπεται να επιτευχθεί μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, με στόχο την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, όπως και η επίτευξη υψηλού επιπέδου θερμικής άνεσης.

Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Στη συνάντηση με αφορμή την υπογραφή, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Σχετικά ο κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι: «Με έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε υποδομές εκπαίδευσης, πετυχαίνουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση των υποδομών που φιλοξενούν τα παιδιά μας. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Περιφέρειας Αττικής αποτελούν πραγματική επένδυση για το μέλλον του τόπου μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button