“Λαϊκή Συσπείρωση”: Στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Μεγάρων, που διώκονται

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Με αυτήν την επικεφαλίδα τιτλοφορείται η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, για το θέμα που προέκυψε με την κατάληψη του ΕΠΑΛ Μεγάρων. Στη συνέχεια αναφέρει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει κυνηγητό ενάντια στις καταλήψεις και τους μαθητικούς αγώνες για Μόρφωση και Υγεία. Έτσι, βγάζει «παγανιά» αστυνομία, εισαγγελείς και «αγανακτισμένους» γονείς, δυστυχώς και εκπαιδευτικούς που προφανώς ξέχασαν τον ρόλο τους και από τη θέση του Διευθυντή δείχνουν «υπερβάλλων ζήλο» στις επιταγές της κυβέρνησης.

Φοβόμαστε ότι αυτό συνέβη και με το ΕΠΑΛ Μεγάρων, με τον Διευθυντή του Σχολείου να υποβάλλει μηνύσεις σε 9 μαθητές λόγω κατάληψης! Αντί να συζητήσει με τους μαθητές πάνω στα δίκαια αιτήματά τους και να στηρίξει τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες διαπαιδαγωγώντας τους πως δεν πρέπει μοιρολατρικά να αποδέχονται το χτύπημα των δικαιωμάτων τους, ο εν λόγω εκπαιδευτικός κινείται ποινικά εναντίον τους!

Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή ζητώντας άμεσα να παρθούν πίσω οι μηνύσεις ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του δίκιου του αγώνα τους.

Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητών που διώκονται και θα πρωτοστατήσουμε σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button