Λαϊκή Συσπείρωση: «Δώστε χρήματα για τα σχολεία»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Νέας Περάμου» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αναφέρει:

Στις 9 Μαΐου έγινε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Μεγάρων από τους Συλλόγους Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω του ότι δεν δόθηκαν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Πάνω από 165.000 Ευρώ οφείλονται από τον Δήμο στα σχολεία. Στη συγκέντρωση υπήρχε πλήθος μαθητών και παρευρίσκονταν μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με τον δημοτικό σύμβουλο μας Α. Χοροζάνη.

Ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε για την «καθυστέρηση» και μίλησε για «λάθος» που έγινε, για γραφειοκρατία κλπ. Είπε πως τα χρήματα θα δοθούν άμεσα παρά τις δυσκολίες ρίχνοντας το βάρος στην υποχρηματοδότηση των σχολείων αλλά και στην έλλειψη… ενεργειακής συνείδησης και αδιαφορίας των εκπαιδευτικών που αφήνουν ανοιχτά τα air condition και τα φώτα φουσκώνοντας τους λογαριασμούς.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ και πως δεν μπορεί αυτοί να πληρωθούν από τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, πολύ απλά γιατί δεν θα περισσέψουν χρήματα για τη λειτουργία τους. Ζήτησαν να μπαίνουν στα βιβλιάρια των σχολείων ΟΛΑ τα χρήματα που τους αναλογούν και να μην παρακρατούνται από τις Σχολικές Επιτροπές. Αναφέρθηκαν ακόμη στην ελλιπή συντήρηση των σχολείων και την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου. Γι’ αυτά τα θέματα ο Δήμαρχος επανέλαβε πως «όσα μου δίνουν τόσα κάνω».

Εμείς τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως η απουσία προσεισμικού ελέγχου και μελέτης στατικότητας των κτιρίων είναι ΕΓΚΛΗΜΑ! Σε μια σεισμογόνο περιοχή, μέσα σε ασυντήρητα κτίρια δεν μπορεί να περνούν τη μισή μέρα τα παιδιά μας. Δεν θα θρηνήσουμε άλλα Τέμπη! Κι όλα αυτά γίνονται τον 21ο αιώνα και με μια κυβέρνηση που επιχειρεί να περάσει την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Δηλαδή τι ακριβώς θέλει να αξιολογήσει; Τα ταβάνια που πέφτουν, τα σχολεία που πλημμυρίζουν ή τα κοντέινερ που στοιβάζονται 20-25 μαθητές;

Η στόχευση της κυβέρνησης και οι οδηγίες της ΕΕ είναι ξεκάθαρες: Κατηγοριοποίηση των σχολείων, «αυτονομία» και λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, Παιδεία εμπόρευμα και δάσκαλους σκυφτούς.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, για μόρφωση όλων των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς, για σύγχρονα και ασφαλή κτίρια.

Κι επειδή είναι βέβαιο πως τα χρήματα για τα σχολεία δεν θα δίνονταν αν δεν γινόταν η κινητοποίηση και δεν πιεζόταν ο Δήμαρχος, πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Καλούμε όλον τον λαό σ’ αυτές τις εκλογές να ψηφίσει με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών του! Να μην έχει αυταπάτες ψάχνοντας για σωτήρες και να δυναμώσει τον αγώνα με σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ»!
Γιατί εκεί που «οι άλλοι» μετρούν ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ το ΚΚΕ και ο λαός μετρούν… ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

φωτογραφία αρχείου (9/05/23)

Παρόμοια άρθρα

Back to top button