Λαϊκή Συσπείρωση: Σχετικά με την αποχώρησή μας από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αναφέρει:

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Βαρελάς, Μπερδελής). Οι λόγοι για τους οποίους αποχωρήσαμε βέβαια ήταν εντελώς διαφορετικοί από αυτούς των άλλων παρατάξεων.
Το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε τον νόμο «για την κυβερνησιμότητα των Δήμων» και έδωσε σοβαρές αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που είναι όργανα του εκάστοτε Δημάρχου. Επικαλέστηκαν τότε τον εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπόδιζε τους δημάρχους να βγάζουν αποφάσεις, αφού δεν είχαν σε πολλές περιπτώσεις την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τον νόμο αυτό, που στόχο έχει την ανεμπόδιστη υλοποίηση σχεδιασμών ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Στόχο έχει απρόσκοπτα να περνούν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου και για το χαράτσωμα του λαού. Συμφωνούμε για την «αντιδημοκρατικότητα» του νόμου, αφού πλασματικές πλειοψηφίες παίρνουν αποφάσεις για τα οικονομικά του Δήμου. Πάγια θέση μας είναι η απλή ανόθευτη αναλογική, χωρίς ποσοστώσεις για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο, με δήμαρχο εκλεγμένο από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν έχουμε βέβαια αυταπάτες πως ακόμη κι αυτή η εκλογική διαδικασία θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα! Ο σημερινός συσχετισμός δυνάμεων επιτρέπει να παίρνονται αποφάσεις όπως ο κρατικός προϋπολογισμός ή ο προϋπολογισμός του Δήμου που «σφύζουν» από νομιμότητα και «δημοκρατικότητα» αλλά είναι ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΙ!

Αυτό είναι το κρίσιμο ζήτημα για μας. Νόμιμα η κυβέρνηση δεν αποδίδει στους Δήμους αυτά που παρακρατά από τις τσέπες μας. Νόμιμα τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται και έχουν τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές αλλά και σε προσωπικό. Το ίδιο γίνεται στους παιδικούς σταθμούς, στο Κέντρο Υγείας, ενώ ο λαός βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια. Πληθαίνουν τα περιστατικά διακοπής ρεύματος, κατασχέσεων, αδυναμίας θέρμανσης ή ακόμα και σίτισης!

Ζητάμε εδώ και χρόνια ο προϋπολογισμός, τόσο του κράτους όσο και του Δήμου να συμπεριλάβει άμεσα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ κι ούτε καν αναφέρονται, ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα:
– Γιατί ο βρεφονηπιακός σταθμός, το 2ο δημοτικό στη Ν. Πέραμο, το 4ο Μεγάρων καθυστερούν;
– Γιατί τον 21ο αιώνα δεν υπάρχει ΑΚΟΜΑ σε περιοχές της Ν. Περάμου, των Μεγάρων, σε όλη την Κινέτα και το Αλεποχώρι πρόσβαση σε πόσιμο νερό;
– Γιατί μιλάνε για ΚΕΠ Υγείας κι άλλα «μπαλώματα» την ώρα που το Κέντρο Υγείας «βουλιάζει» και δεν μπορεί να καλύψει βασικές υγειονομικές ανάγκες;
– Πού είναι τα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα σε μια περιοχή που ήδη έχει πληγεί και φοβάται για τα χειρότερα;

Φαίνεται καθαρά πως ο Δήμος και οι υπόλοιποι της Αντιπολίτευσης τσακώνονται για επουσιώδη θέματα, για το «θεαθήναι» -ενόψει και των εκλογών- ενώ στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από το «μακρύ χέρι» αυτής ή κάποιας άλλης μελλοντικής κυβέρνησης που υπηρετούν τον «ίδιο αφέντη». Ζεσταίνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και καταδικάζουν τον λαό στο κρύο! Τους ταΐζουν με χίλιες μορφές και μέσα ενώ αφήνουν άστεγο και πεινασμένο τον λαό! Αυτοί είναι οι προϋπολογισμοί τους οι «δημοκρατικοί» που ψηφίζονται στη Βουλή ή οι «αντιδημοκρατικοί» που θέλουν να τους περάσουν μέσα από τις Επιτροπές.

Αυτή τη δύσκολη για τον λαό περίοδο φαίνεται όλο και περισσότερο τόσο ο «ένοχος» όσο και η λύση. Γι’ αυτό είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους όσους μας κοροϊδεύουν και παίζουν άσχημα παιχνίδια στην πλάτη μας. Να σταματήσουμε να περιμένουμε «σωτήρες» να μας σώσουν και να γίνει ο λαός ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ! Σύνθημά μας ένα: Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button