Ευρωεκλογές: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ στα Μέγαρα

«Εκδήλωση πραγματοποίησε η ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ το βράδυ της 25ης Μαΐου στην πλατεία Λυτάρα στα Μέγαρα, στο πλαίσιο της μάχης των ευρωεκλογών. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συν/χων ΙΚΑ Ελλάδας, Δήμος Κουμπούρης», αναφέρει δελτίο τύπου της παράταξης και συνεχίζει:

«Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Τσοκάνης: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι στην εργατούπολη των Μεγάρων με την ιδιότητα του βουλευτή Δυτικής Αττικής του ΚΚΕ, έδρα που κατάφερε να πάρει το Κόμμα μας μετά από πολλά χρόνια.

Η αλήθεια είναι πως πέρα από τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, η καθημερινότητά τους επιδεινώνεται με την απομάκρυνση όλο και περισσότερων υπηρεσιών όπως τώρα με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου. Αλήθεια, τι έκαναν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής; Κορόιδευαν λέγοντας άλλα στην Ελευσίνα κι άλλα στα Μέγαρα! Τι έκαναν για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων που χρόνια τώρα παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς βασικές υποδομές; Τι έκαναν για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που συνεχίζουν να απειλούν την περιοχή, αφού ουσιαστικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί; Μόνο του ΚΚΕ βγαίνει μπροστά ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τον λαό της περιοχής, κάνοντας ερωτήσεις στη Βουλή. Όπως πρόσφατα έγινε και στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου οι εργαζόμενοι χάλασαν τη φιέστα του Υπουργού αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν ασθενείς και εργαζόμενοι.

Πολύ περισσότερο, τι έκαναν ή κάνουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων απέναντι στα εξευτελιστικά μεροκάματα, τις συνθήκες εργασίας; Ή για τους αυτοαπασχολούμενους, για το ξεκλήρισμα των αγροτών με τη νέα ΚΑΠ; Τίποτα! Οι λέξεις λαός, βιοπαλαιστές, δικαιώματα είναι εξαφανισμένες από το λεξιλόγιό τους. Μόνο για πράσινη ανάπτυξη μιλάνε, για Ταμείο Ανάκαμψης, για επενδυτικές ευκαιρίες. Δε λένε κουβέντα για τη φοροαφαίμαξη του λαού και βέβαια συμφωνούν με τις φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των τραπεζών…κι έτσι φτάνουμε το 95% των φόρων να το πληρώνει ο λαός….

Φαγώνονται μέσα κι έξω από τη Βουλή για το ποιος θα’ ρθει δεύτερος ή τρίτος στις εκλογές…Το καλύτερο γκάλοπ έγινε προχθές που οι φοιτητικές εκλογές ανέδειξαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την ΠΚΣ πρώτη δύναμη πανελλαδικά! Μα και καθημερινά ο λαός δίνει τη δική του απάντηση στους δρόμους απέναντι στην κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν με το ΝΑΤΟ και την εμπλοκή μας στον πόλεμο, με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Στις 9 Ιούνη να στείλουμε μήνυμα στην ΕΕ πως ο λαός δεν υποκύπτει και θα δυναμώσει τον αγώνα του για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες! Μπορούμε να τα καταφέρουμε, προχωράμε γερά και αποφασιστικά! Γεια σας!».

Τον λόγο πήρε ο Δήμος Κουμπούρης για την κεντρική ομιλία: « Είναι αλήθεια πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει τις εξελίξεις και στην ΕΕ και στη χώρα μας. Γι’ αυτό πρέπει ο λαός να δώσει απάντηση σε όλους όσους βρίσκονται εναντίον του και στις 10 Ιούνη θα συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο. Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ!

Σήμερα δεν είναι 1980 και 1990 που προσπαθούσαν να μας πείσουν για το τι είναι ΕΟΚ και ΕΕ, πως θα ενωθούν οι λαοί της Ευρώπης και θα ζήσουν καλύτερα. Μόνο το ΚΚΕ έλεγε από τότε ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας της ΕΕ. Πως είναι μια ένωση των μονοπωλίων ενάντια στους εργάτες της Ευρώπης. Και βέβαια το Κόμμα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά πολύ γρήγορα.

Όσοι δούλευαν μαζί με μένα στη Χαλυβουργική σίγουρα θυμούνται που έλεγαν πως θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Κι ύστερα ήρθαν οι απολύσεις με το κλείσιμο των δύο υψικάμινων και καταλάβαμε για ποιους ήταν τα χρυσά κουτάλια και για ποιους τα άδεια πιάτα. Θα θυμάστε πως τότε φώναζε και το ΠΑΣΟΚ για «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» για να αποσπάσει ψήφους κι όταν έγινε εξουσία γρήγορα έδειξε ποιο ήταν πραγματικά και τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούσε.

Το 1990-91 με την αντεπανάσταση και τη διάλυση της ΕΣΣΔ βγήκαν και πανηγύριζαν πως τώρα οι λαοί θα ζήσουν ειρηνικά, πως θα ζήσουν καλύτερα τώρα που δεν υπάρχει η «αυτοκρατορία του κακού» όπως την έλεγαν. Και βέβαια γι’ αυτούς- το μεγάλο κεφάλαιο- ήταν τέτοια αυτοκρατορία, αφού έφυγαν από τη μέση τα κράτη που οικοδομούσαν τον σοσιαλισμό, με όλα τα επιτεύγματα στην Υγεία, την Παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη μητρότητα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και ήταν πλέον ελεύθεροι οι καπιταλιστές να φτιάξουν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ μια ΕΕ φυλακή για τους λαούς και τους εργαζόμενους της Ευρώπης.

Ύστερα ήρθε και η «ειρήνη τους», με πολέμους στο Ιράκ και στη Γιουγκοσλαβία και το αιματοκύλισμα των λαών για το μοίρασμα της λείας και τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα. Και συνεχίζουν και σήμερα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και στηρίζοντας τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Και σπρώχνουν τους λαούς σε νέους πολέμους, μεγαλύτερη φτώχεια, όλο και περισσότερους εξοπλισμούς.

Ποιοι μιλάνε σήμερα για την ακρίβεια στη Βουλή; Αυτοί που απογείωσαν τις 4 ελευθερίες του Μάαστριχτ, την πράσινη ανάπτυξη, το χρηματιστήριο ενέργειας, που καθήλωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ακρίβεια!

Στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες έδιναν υποσχέσεις και τώρα λένε πως πρέπει να γίνουν λιγότεροι….Και τι τους δίνουν; Επιδότηση για IPOS, για να…τους πιάνουν καλύτερα!

Ξεκληρίζουν τους αγρότες και θέλουν να φέρουν μεγάλους farmers! Να γιατί παντού στην Ευρώπη οι εργάτες ξεσηκώνονται! Κι ενώ όλοι οι άλλοι δεν έλεγαν κουβέντα, ο Γραμματέας του ΚΚΕ ήταν εκεί, στο Παρίσι απευθύνοντας χαιρετισμό!

Όταν μιλούν για σταθερότητα εννοούν τη συνέχεια αυτής της πολιτικής, την ενίσχυση του κεφαλαίου με κάθε τρόπο και νέα προνόμια: Να πάνε τη σύνταξη στα 74 χρόνια, να μειωθούν οι συντάξεις, να καταργηθεί η 2η κύρια σύνταξη. Και μιλάνε για Υγεία, το πιο σημαντικό αγαθό για τη ζωή, που γι’ αυτούς είναι εμπόρευμα. Λεφτόδεντρα πράγματι υπάρχουν, αλλά δεν είναι για τον λαό. Να γιατί λεφτά δίνονται στα νοσοκομεία για καλλωπισμούς την ίδια ώρα που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού και βασικές υποδομές.

Ας αναρωτηθούμε: Από το 1980 υπήρξε μια ντιρεκτίβα της ΕΕ χρήσιμη για τον λαό; Υπήρξε από τότε ως σήμερα κυβέρνηση που να μην στήριξε και να μη συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική;

Τώρα μιλάνε για ακροδεξιά! Τι είναι οι φασίστες; Τα μαντρόσκυλα των καπιταλιστών. Να γιατί στην Ευρώπη η φασίστρια Μελόνι ψηφίζει τα ίδια αντεργατικά νομοσχέδια με τους σοσιαλδημοκράτες! Πώς μπορεί να αλλάξει και να γίνει καλύτερη μια ΕΕ που φτιάχτηκε για να υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών λόμπι, που αποτελούν «ζωτικό στοιχείο» της δημοκρατίας τους;

Ένας δρόμος ανοίγεται μπροστά μας! Η ενίσχυση του ΚΚΕ! Να δυναμώσουν οι λαοί και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους! Να ανοίξει ο δρόμος για την Ευρώπη των λαών, της πραγματικής ειρήνης και συνεργασίας των λαών, του σοσιαλισμού! Γεια σας!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button