Λαϊκή Συσπείρωση: «Λευκή Νύχτα – Μαύρες Μέρες για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αναφέρει:

Η «φιέστα» της Λευκής Νύχτας έρχεται και στα Μέγαρα! Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα στηθεί «πανηγύρι» στο κέντρο των Μεγάρων με τα καταστήματα ανοιχτά ως τις 12:00 τη νύχτα.
Για μια ακόμη φορά ακούγεται το χρεωκοπημένο επιχείρημα «της τόνωσης της τοπικής αγοράς» από τον Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο που την οργανώνουν. Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως το πρόβλημα των επαγγελματιών – εμπόρων δεν είναι το ωράριο, αλλά το κύμα ακρίβειας, οι λογαριασμοί, η εφορία και οι πενιχροί μισθοί – συντάξεις! Από τη στιγμή που οι τσέπες των παντελονιών είναι άδειες, δεν πρόκειται να βοηθήσει το να πάνε με πιτζάμες στις 12:00 τα μεσάνυχτα να ψωνίσουν! Το πιο πιθανό βέβαια είναι τα μαγαζιά να μην δουν κανένα πραγματικό όφελος από τη «φιέστα» και… μη βγουν και χαμένοι από τη μέρα αυτή, με τέτοια ακρίβεια στους λογαριασμούς ενέργειας και στο κόστος λειτουργίας…

Θα συμφωνούσαμε βέβαια με τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, αν αυτές ήταν ενταγμένες σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό του Δήμου (που δεν υπάρχει) κι όχι με την «ευκαιρία» μιας Λευκής Νύχτας όπου η συμμετοχή των παιδιών θα φέρει… περισσότερους πελάτες. Το πραγματικό πρόβλημα των αυτοαπασχολούμενων βρίσκεται στην εκτίναξη του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης, στη φορολογία και στους λογαριασμούς, σε συνδυασμό με τον μικρό τζίρο. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι!

Και βέβαια δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένοι οι εργαζόμενοι, που θα κληθούν να δουλέψουν πέρα από το ωράριο τους (πιθανόν δίχως να πληρωθούν) σε μια Λευκή Νύχτα που έρχεται ως συμπλήρωμα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας. Το οκτάωρο – πενθήμερο – 40ωρο πάει περίπατο και το σταθερό ωράριο γίνεται λάστιχο επιδεινώνοντας τους όρους εργασίας και της ίδιας της ζωής των εργαζομένων.

Οι μόνοι κερδισμένοι από τις Λευκές Νύχτες και την απελευθέρωση του ωραρίου είναι οι μεγάλοι Όμιλοι και εμπορικές αλυσίδες που έχουν στα χέρια τους τα μέσα αλλά και τους νόμους των κυβερνήσεων κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και η απελευθέρωση του ωραρίου θα συνθλίψει τους μικρούς εμπόρους-επαγγελματίες στο γήπεδο του ανελέητου ανταγωνισμού.

Αν ο Δήμος και η Περιφέρεια ενδιαφέρονταν πραγματικά για την «τόνωση της τοπικής αγοράς» θα έπαιρναν ουσιαστικά μέτρα για:
– Μείωση των δημοτικών τελών και των τελών κοινόχρηστων χώρων
– Αντιπλημμυρική προστασία ώστε να μη χάνονται περιουσίες με την πρώτη βροχή
– Νέο βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά των εργαζομένων και των επαγγελματιών.
– Κέντρο Υγείας σωστά στελεχωμένο και με κατάλληλες υποδομές, για να μην πληρώνουμε από την τσέπη μας για το παραμικρό.
– Βελτίωση των σχολικών υποδομών και εξασφάλιση της θέρμανσης και των άλλων αναγκών των σχολείων.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μία: Κοινός αγώνας εργαζομένων και επαγγελματιών για ρεύμα και βασικά αγαθά φθηνά, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!
Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε όλο τον λαό με πρώτο μεγάλο σταθμό την…
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button