«Οι ασκήσεις είναι καλές όταν δίνονται και οι ανάλογοι πόροι για αντιπλημμυρικά και προστασία του δάσους»

Δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα – Νέα Πέραμος», με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη, αναφέρει ότι: το Σάββατο 30/10/2021 πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας και συντονισμού από την Πυροσβεστική, τη Δασική Υπηρεσία, την Περιφέρεια και το Υπουργείο στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

Ο λόγος ήταν η πρόβλεψη για καταστροφές από πλημμύρες, ύστερα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.
Δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς με κάτι τέτοιο, πέρα από το ότι έγινε αργοπορημένα και κυρίως γιατί δεν συνοδεύεται από άμεσα μέτρα για πρόληψη από πλημμυρικές καταστροφές. Δεν προχωρούν έργα προστασίας του δάσους μετά τις πυρκαγιές.

Καλό είναι, κύριοι του Δήμου, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης να βάζετε το άλογο μπροστά από το κάρο. Έχουμε τρανό παράδειγμα την Κινέτα, όπου τρία χρόνια μετά από τις καταστροφές δεν γίνεται τίποτα από έργα κι ό,τι γίνεται είναι αποσπασματικό.

Ο συντονισμός και οι ασκήσεις είναι καλές όταν δίνονται και οι ανάλογοι πόροι για να προχωρούν τα έργα τόσο της προστασίας του δάσους, όσο και τα αντιπλημμυρικά.

Εκτός κι αν περιμένετε κανέναν… ανάδοχο να πάρει υπό την προστασία του το δάσος και να το αξιοποιήσει δεόντως στερώντας από τον λαό έναν ακόμα πνεύμονα ζωής…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button