Απάντηση Σταμούλη στις βολές Μαρινάκη

Ο πανικός, που έχει καταλάβει τον κ. Μαρινάκη και η έλλειψη πραγματικών και αληθινών επιχειρημάτων, τον έχουν κάνει, να κυνηγάει ανεμόμυλους. Νομίζει, πως με τα ψέματα, τις λασπολογίες, τις συκοφαντίες και την διαστρέβλωση της αλήθειας θα μπορέσει να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο. Δεν έχει μάθει ακόμα, παρότι πολλές φορές του έχει τονισθεί, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και πως, όταν παραποιεί τα γεγονότα και την αλήθεια, στο τέλος θα γυρίσουν εναντίον του.

Το πρόστιμο στην «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» επεβλήθη, επειδή τα έσοδα-έξοδα δεν αναρτήθηκαν εγκαίρως στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου (αναρτήθηκαν όμως στο διαδίκτυο, στο site του Δήμου, όπως υπέδειξε υπάλληλος του Υπουργείου) και επειδή το βιβλίο εσόδων-εξόδων προσκομίστηκε για έλεγχο με καθυστέρηση ημερών. Δηλαδή είναι ολοφάνερο, πως επεβλήθη για τυπικούς και μόνο λόγους, αφού όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι νόμιμα και σαφέστατα κατά πολύ κάτω από το πλαφόν, που ορίζει ο νόμος. Εξάλλου όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, πως ο προεκλογικός αγώνας του συνδυασμού έγινε με “ψίχουλα”.

Να σημειωθεί δε, ότι ο Δήμαρχος, ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου δεν ανάρτησε εγκαίρως στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου το προσχέδιο του προϋπολογισμού του Δήμου, που είναι σοβαρότατο οικονομικό θέμα και δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με τα αμελητέα οικονομικά του προεκλογικού αγώνα της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, αλλά με ένα μήνα καθυστέρηση, παραβιάζοντας τον νόμο. Γιαυτήν την παρανομία τι πρόστιμο θα του επιβληθεί; Αλλά δυστυχώς τα πρόστιμα, που επιβάλλονται στον Δήμο, τα πληρώνουν οι πολίτες.

Και τι λέει ο αθεόφοβος Δήμαρχος. Το πρόστιμο στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ επεβλήθη επειδή: «Διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες».  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ (δυστυχώς το συνηθίζει αυτό ο κ. Μαρινάκης). Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, διότι ο συνδυασμός «Ένωση Πολιτών» και να ήθελε δεν μπορούσε να υπερβεί το πλαφόν, αφού δεν είχε χρήματα. Επίσης όλοι γνωρίζουν ποιος συνδυασμός είχε πολλά χρήματα και υπερέβη το πλαφόν. Λέει επίσης επειδή υπήρχε «Αδυναμία δικαιολόγησης χρημάτων». ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΕΜΑ.

Τα χρήματα, που ξόδεψε ο συνδυασμός «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», ήσαν τόσο λίγα, που πολύ εύκολα δικαιολογούνται. Ο καθένας έχει τόσο λίγα χρήματα. Άλλοι όμως, που ξόδεψαν πολλά χρήματα, μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους;

Σε όλη αυτή την διαδικασία βεβαίως καμία δουλειά δεν έχει και ουδόλως εμπλέκεται εισαγγελέας, παρά μόνο μία επιτροπή του Υπουργείου. Στο μυαλό όμως και στην γλώσσα του κ. Μαρινάκη συνεχώς τριγυρίζει η λέξη εισαγγελέας. Γιατί άραγε; Υπάρχει σύνδρομο ή κάτι περιμένει και γιαυτό ανησυχεί;

Δυστυχώς εδώ είναι και η μεγάλη ευθύνη της πολιτείας, που ενώ ψήφισε έναν νόμο, για να ελέγξει αυτούς, που ξοδεύουν τεράστια ποσά για τον προεκλογικό αγώνα, τους αφήνει στο απυρόβλητο και κυνηγάει για τυπικούς λόγους αυτούς, που ξοδεύουν λίγα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button