Άγγ. Μακρυγιάννης: «Τελικά θέλουμε άλλη μία δημοτική αρχή… ή άλλη δημοτική αρχή;»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, επικεφαλής του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις» και υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων, Άγγελου Μακρυγιάννη.

Είναι η ώρα για τις πόλεις μας να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας. Ζητάμε από την επόμενη δημοτική αρχή να είναι άλλη μία διοίκηση για τον τόπο μας απλής διαχείρισης, να τρέχει πίσω από τα προβλήματα και τις εξελίξεις, όπως η σημερινή, χωρίς κανένα μπούσουλα και όραμα για τις πόλεις μας ή μια διαφορετική διοίκηση με ρεαλιστικό πρόγραμμα, σχέδιο και να συμμετέχει στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων;

Θέλουμε έναν δήμο που απλά θα περιμένει να του στείλουν τα προγράμματα από τα αρμόδια υπουργεία και την περιφέρεια ή να απαιτεί καθημερινά να συμπεριληφθούν οι μελέτες του σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα; Θέλουμε μια διοίκηση που αφουγκράζεται τα προβλήματα μόνο στα καφενεία ή μια ομάδα πολιτικών και τεχνοκρατών να οργώνει καθημερινά υπουργεία και υπηρεσίες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Μεγάρων, Κινέτας και Νέας Περάμου;

Τα χρόνια περνούν και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο μπαλώνοντας με προχειρότητα τα απλά και εύκολα. Κλείνουν δρόμοι, πέφτουν γεφύρια και τοιχία, ετοιμόρροπα σχολεία, δρόμοι κατεστραμμένοι, απέραντοι σκουπιδότοποι, παρατημένα δεκαετίες έργα στη μέση, εγκαταλειμμένοι δημόσιοι χώροι, και τόσα άλλα δημιουργούν ένα παζλ που έχουν ως αποτέλεσμα την ερημοποίηση των πόλεων μας. Όχι δεν φταίει η οικονομική κρίση ή η πανδημία του κορωνοϊού για την κατάσταση της αγοράς και της διασκέδασης στις πόλεις μας, γιατί σε άλλες πόλεις που πρόλαβαν τις εξελίξεις λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, η Ελευσίνα, η Λειβαδιά, το Λουτράκι, η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, η Πάτρα, τα Τρίκαλα που επισκέφτηκα πρόσφατα διαπίστωσα ότι λειτουργούν κανονικά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με σημαντική αύξηση τζίρου. Μόνο στις πόλεις μας παρουσιάζετε μεγάλη μείωση ιδίως τους χειμερινούς μήνες διότι μείναμε στάσιμοι χωρίς να εξελίξουμε τις αγορές μας.

Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι πολλή και η συμμετοχή όλων επιβεβλημένη, για να τρέξουμε ταυτόχρονα πολλά πράγματα που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Πολιτικοί, φορείς και πολίτες πρέπει να δώσουν τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο που θα το έχουμε όλοι συμφωνήσει. Ένα αύριο που το «εμείς» θα κερδίσει το «εγώ», το μεγάλο θα παραμερίσει το μικρό και το αύριο θα εγκαταλείψει το χθες! Βάζοντας καθημερινά ως διοίκηση το στοίχημα για το καλύτερο και το άριστο και όχι για το μέτριο και το κακό. Νομίζω, ότι οι κάτοικοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα δώσουν ένα ισχυρό «παρών» στις κάλπες αλλάζοντας το χθες με νέα διοίκηση που αξίζει σε όλες και όλους μας για να δούμε επιτέλους τις όμορφες πόλεις πραγματικότητα.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.
Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button