Συναινετικός διάλογος μεταξύ Α’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής και Γρηγόρη Σταμούλη με θετική έκβαση [βίντεο]

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 9 Μαΐου, όπως ήδη είχε προαναγγείλει η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση από την Α’ ΕΛΜΕ Δ. Αττικής, εκπρόσωπους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές Λυκείου – ως επί το πλείστον του ΕΠΑΛ Μεγάρων – εκπροσώπους εκπαιδευτικών καθώς και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δήμου.

Η κινητοποίηση αφορούσε στο θέμα «των μεγάλων καθυστερήσεων στην απόδοση των χρημάτων που αντιστοιχούν στις σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων του Δήμου», σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της ΕΛΜΕ και όλων όσοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο σήμερα το πρωί.
Δυναμικό ήταν το παρών από τους μαθητές του ΕΠΑΛ των οποίων αντιπροσωπεία μετείχε μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ της Α’ βαθμιας εκπαίδευσης και αιρετών στη σύσκεψη που ακολούθησε της διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου, κ. Σταμούλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσκεψη – σύμφωνα με πληροφορίες – έγινε σε πολιτισμένο κλίμα και με διάθεση συνεννόησης, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίστηκε στα πρόσωπα και στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων κατά την έξοδο τους από το γραφείο του Δημάρχου. Ο δε Δήμαρχος κατά τη σύσκεψη – σύμφωνα με την ίδια πηγή – ανέφερε ότι σήμερα κιόλας πληρώθηκαν 140.000 ευρώ προς την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και σε μία περίπου εβδομάδα θα μεταφερθούν στα σχολεία.

ρεπορτάζ Α. Μπακαούκας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button