Λαϊκή Συσπείρωση: «Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των θέσεων ιατρών του Κέντρου Υγείας Μεγάρων»

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων:

Δυστυχώς, λίγο μόνο καιρό μετά την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας σε 24ωρη βάση, έφτασε η επιδημία του κορωνοϊού να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει επανειλημένως σχετικά με τη δήθεν επίλυση του προβλήματος, δηλαδή ότι το Κέντρο Υγείας ξαναλειτουργεί σε μεγάλο βαθμό «για τα μάτια του κόσμου», χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου στους κατοίκους της περιοχής. Ακόμη, η 24ωρη λειτουργία εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα μια και προς το παρόν καλύπτεται από γιατρούς που γίνονται «μπαλάκι» από άλλες δομές.

Από την πρώτη στιγμή που έκλεισε το Κ.Υ κινητοποιηθήκαμε με σκοπό να ενημερώσουμε για την έκταση και τις αιτίες του προβλήματος. Προβήκαμε σε συλλογή 6000 υπογραφών, ήρθαμε σε επαφή με χιλιάδες κόσμου και δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς, πρωτοστατήσαμε στην οργάνωση κινητοποιήσεων, σταθήκαμε μπροστάρηδες στην αντίθεση που εξέφρασε σύσσωμος ο λαός των Μεγάρων και την Νέας Περάμου στο κλείσιμο του Κ.Υ.

Παρά όμως τις υποσχέσεις που έσπευσαν να μοιράσουν αφειδώς οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές και λοιποί παράγοντες που επισκέπτονταν κάθε τρεις και λίγο τα υπουργικά σαλόνια, το Κέντρο Υγείας μόνο κατ’ επίφαση λειτουργεί κανονικά καθώς παραμένουν κενές η πλειοψηφία των θέσεων γιατρών αλλά και σημαντικός αριθμός θέσεων προσωπικού άλλων ειδικοτήτων όπως τεχνικών, καθαριότητας, φύλαξης κλπ.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η επιδημία του κορωνοϊού. Τα Κ.Υ καθώς και οι υπόλοιπες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας δεν μπορούν υπό αυτές τις συνθήκες να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με αποτέλεσμα οι συνάνθρωποί μας με «ύποπτη» συμπτωματολογία να στοιβάζονται στα νοσοκομεία αναφοράς.

Απαιτούμε λοιπόν άμεση προκήρυξη θέσεων μόνιμου και σταθερού προσωπικού για την:
• Άμεση κάλυψη όλων των θέσεων γιατρών του Κ.Υ
• 24ωρη εφημερία κάθε μέρα
• Λειτουργία του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού εργαστηρίου στην εφημερία
• Επαρκή 24ωρη φύλαξη και καθαριότητα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button