Άγγ. Μακρυγιάννης: Τεσσεράμισι Χρόνια Θεατές… Τεσσεράμισι Μήνες Οραματιστές!

Τεσσεράμισι χρόνια πέρασαν χωρίς κανένα επί της ουσίας σοβαρό και μεγάλο έργο για τις πόλεις μας. Πόλεις που πραγματικά έχουν μείνει πολύ πίσω σε σχέση με το επίπεδο των γύρω μας. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου άφησαν στο πέρασμα τους την σφραγίδα τους σε πολλά μικρά ή μεγάλα έργα στα Μέγαρα, Νέα Πέραμο και Κινέτα. Εκτός από την σημερινή που αφήνει πίσω της μια εικόνα αρκετά κακή για τις πόλεις μας. Εκτός από την απλή και χωρίς ουσία επάλειψη των πάντων, σαν να ήταν να περάσει επιθεώρηση για μία μέρα, όλα τα μεγάλα παρέμειναν στα συρτάρια ή χάθηκαν από την πολυκαιρία.

Που είναι οι ενέργειες σας για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που μαζί του καθηλώνεται όλη η ανάπτυξη της Μεγαρίδας; Νομίζω και έχω αρχίσει να σας κουράζω, αλλά η σοβαρότητα που είχε δώσει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Μαρινάκη αλλά και οι προηγούμενες από τον κ. Στρατιώτη και κ. Σύρκο ήταν στη σωστή κατεύθυνση, και εσείς με μιας το απαξιώσατε και χάσαμε άλλα 5 χρόνια. Τώρα αποτρέψτε εάν μπορείτε όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για το δήμο μας (Καλώδιο – Χωματερή – Ορυχεία – κτλ.). Εξάλλου και κατά τα λεγόμενα της κα. Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, είστε το καλύτερο παιδί από όλους του υπόλοιπους δημάρχους. Τι να εννοεί άραγε;

Που είναι οι ενέργειές σας να καταφέρουμε όλοι μαζί, πολιτικοί και τεχνοκράτες, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια να κρατήσουμε την εταιρία ύδρευσης και αποχέτευσης των πόλεών μας και με ευρωπαϊκά προγράμματα να πάμε το νερό σε όλες τις περιοχές του δήμου μας μιας και πολλές μελέτες ήταν έτοιμες από τις προηγούμενες διοικήσεις; Μελέτες που, εάν είχαν κατατεθεί θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν. Τώρα αντίο και στην ΔΕΗΑΜ που όταν θέλατε την κάνατε «αμαρτωλή», γιατί κανείς δεν την δούλεψε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Που είναι οι ενέργειές σας να αποτραπεί η άναρχη εναπόθεση αχώνευτης κοπριάς στο κάμπο των Μεγάρων και η πραγματική στήριξη της εταιρίας Μέγα Eco; Εταιρίας που συνιδιοκτήτης είναι ο δήμος, που ταυτόχρονα με την ένταξη της στον αναπτυξιακό νόμο θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή βιοαερίου και την επεξεργασία λυματολάσπης; Προτιμάμε να δαπανάμε εκατομμύρια ευρώ σε μεταφορές και καύσιμα όταν μπορούμε σήμερα το 2019 να παράγουμε ενέργεια και κέρδος από αυτά τα υλικά. Κέρδος που θα μας δώσει τη δύναμη να φτιάξουμε καλύτερες τις πόλεις μας δίνοντας περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες μας που τόσο έχουν ανάγκη!

Που είναι οι ενέργειές σας να προλάβουμε να πάρουμε τμήματα της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών που έκλεισε και έστειλαν τα τμήματα της σε άλλες περιοχές; Με αγορασμένη γη του δήμου για χρήση πανεπιστημίου από την διοίκηση του κ. Στρατιώτη και με όλες τις υποδομές που διαθέτουν οι πόλεις μας στον κλάδο της γεωργίας θα μπορούσε να γίνει μια αρχή για την προσέλευση νέου κόσμου που τόσο έχουν ανάγκη η τοπικές μας αγορές.

Τα «τρένα» περνάνε μπροστά μας και εμείς τελικά εμείς κοιτάμε στις μπλε γραμμές…. Λάμπα, λακκούβα, βάψιμο και αυτό με χορηγίες. Φτάνει πια, δεν πάει άλλο η στασιμότητα και η μιζέρια. Όλος ο λαός απαιτεί άμεσα αλλαγή πλεύσης. Πρέπει να πάμε μπροστά αυτόν το τόπο που είναι τόσο παραμελημένος και εγκαταλελειμμένος.

Στην αγωνία σας να μην χαθεί καμία ψήφος ή να μην σας φύγει κανείς υποψήφιος λειτουργήσατε εις βάρος του γενικού καλού αφήνοντας όλη την πόλη στο έλεος του Θεού. Αφήσατε άξιους συνεργάτες σας ανεκμετάλλευτους και τοποθετήσατε άλλους καλούς σε λάθος θέσεις, γιατί τελικά φοβηθήκατε να μην σας πάρουν την δική σας θέση. Σήμερα που οι εποχές έχουν αλλάξει, ακόμα και ο ίδιος ο νόμος, επιβάλλουν ανθρώπους στην διοίκηση με όραμα και γνώσεις και προπάντων να μην φοβούνται να αξιοποιήσουν στελέχη που είναι καλύτερα από εμάς. Είναι η ώρα νομίζω να κάνετε και εσείς την αυτοκριτική σας και να δείτε το πραγματικό καλό αυτού του τόπου. Ενός τόπου που δεν μπορείτε να τον πάτε παρακάτω για να φτάσει τουλάχιστον τους γύρω μας.

Σας ευχαριστώ,
Άγγελος Μακρυγιάννης
Υποψήφιος Δήμαρχος
«Όμορφες Πόλεις»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button