Αντιδράσεις για την απουσία σημαιοστολισμού – Τι απαντά ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης

Σήμερα 25η Μαρτίου 2021 και ενώ συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σχολιάστηκε στα κοινωνικά δίκτυα η απουσία σημαιοστολισμού στον δήμο Μεγαρέων από πολίτες και δημοτικούς συμβούλους.

Για παράδειγμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς γράφει μεταξύ άλλων: “Κύριοι διοικούντες τον δήμο μας δυστυχώς δεν καταφέρατε σε αυτή την τόσο σημαντική επέτειο να κάνετε καμία μα καμία δράση, ούτε καν να στολίσετε τον δήμο μας με τις Ελληνικές σημαίες όπως κάθε χρόνο. Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν αξίζουν αυτή την συμπεριφορά και αυτή την μιζέρια.”, ενώ ο Χρήστος Γκίνης του συνδυασμού Όμορφες Πόλεις γράφει: “Μετά την παρέλαση των Αθηνών θα πετάξουν πάνω απ’ την πόλη μας τα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων. Ας βγούμε όλοι στα μπαλκόνια και τις ταράτσες εκείνη την ώρα με τις σημαίες μας για να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας για την απουσία σημαιοστολισμού στην πόλη μας”.

Το MegaraTv επικοινώνησε με τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και στο ερώτημα σχετικά με την απουσία σημαιοστολισμού ο κ. Σταμούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είχε προγραμματιστεί ο σημαιοστολισμός των πόλεών μας αλλά δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε ολοκληρωτικά όπως είχε σχεδιαστεί, εξ’ αιτίας μιας δυσλειτουργίας που προέκυψε. Ωστόσο κάθε άλλο παρά αδιαφορήσαμε για αυτή τη σημερινή σπουδαία ημέρα. Από το πρωί τα μεγάφωνα παίζουν λεβέντικα τραγούδια και εμβατήρια ενώ σε συνεννόηση με την αεροπορία στρατού 20 ελικόπτερα πέρασαν σε σχηματισμό πάνω από το δήμο μας.

Σήμερα το πρωί έγινε δοξολογία τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ ακολούθησε μια συμβολική και λιτή τελετή όπου κατέθεσα στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Ηρώων.

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, σχεδιάζουμε πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, επιστημονικές ημερίδες, εκθέσεις (με λαογραφικές φορεσιές, κειμήλια, φωτογραφικό υλικό κλπ), μαθητικούς διαγωνισμούς, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και διάφορα άλλα δρώμενα όπως παραγωγή ντοκιμαντέρ, έκδοση λευκώματος, επισκέψεις – ξεναγήσεις σχολείων, ενώ σχεδιάζονται και διαδραστικές περιηγήσεις στο τείχος της Αγίας Τριάδας.”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button