ΚΙΝΑΛ Μεγάρων για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Ανακοίνωση της Τ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την επανελιτουργία της 24ωρης εφημερίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, βρέθηκε στην πόλη των Μεγάρων η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με σκοπό να «πανηγυρίσει» επειδή επτά (7) μήνες μετά, κατάφερε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. 

Έχοντας και εμείς ως Τοπική Οργάνωση συμβάλλει στην επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων ασκώντας (με επίκαιρη ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 8030/20-11-19) των βουλευτών μας κ.κ. Ανδ. Πουλά, Β. Κεγκέρογλου και Κων/νας Γιαννακοπούλου) πίεση προς την ηγεσία του Υπουργείου, οφείλουμε να χαιρετίσουμε την επανέναρξη των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας. 

Μένοντας όμως στις δηλώσεις του Υπουργού κ. Β. Κικίλια που χαρακτηριστικά είπε ότι: «ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως και μάλιστα να καλύπτει τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του προσωπικού», κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.  

Είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί επειδή:

  1. Από τα λόγια του κ. Κικίλια, φαίνεται ξεκάθαρα η αγωνία του Υπουργού, όταν και αυτός πιστεύει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και με διάρκεια το Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι η ασφάλεια του προσωπικού. Κάτι που επισημαίνεται και στον επίλογο των δηλώσεών του. 
  2. Θεωρούμε ότι για να επέλθει η κανονικότητα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αυτό επιβάλλεται να γίνει με οργανωμένο σχέδιο από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και όχι με ενέργειες που θα δώσουν λύση πρόσκαιρα. 

Ξεκαθαρίζουμε ότι το θέμα που αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που παρείχαν στους δημότες μας μέχρι τις 19 Ιουνίου 2019 οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, είναι ένα μεγάλο ζήτημα που αγγίζει όλους μας ανεξάρτητα σε ποιον χώρο ανήκουμε. 

Γι’ αυτό, ως Συντονιστική Επιτροπή της Τ.Ο. του «Κινήματος Αλλαγής» παρεμβαίνουμε θέλοντας να αποφευχθεί ακόμη ένα πισωγύρισμα. 

Απαιτούμε: να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό (παθολόγο, χειρουργό, καρδιολόγο), για να εφημερεύει κανονικά και δίχως προβλήματα. 

Απαιτούμε: να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη και να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να επέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, αφού από τις κατά καιρούς άκαρπες προκηρύξεις για την πρόσληψη ιατρών, είναι πασιφανές ότι κανένας ιατρός δεν επιθυμεί να έρθει στο Κ.Υ. Μεγάρων για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. 

Αγαπητοί  κ.κ. της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ζητάμε από εσάς ουσιαστική λύση στο πρόβλημα γι’ αυτό και σας κρούομε το καμπανάκι του κινδύνου.

Γιατί πιστεύουμε ότι η κατάσταση «στο μεγάλο ασθενή» που άφησε πίσω της από την αδιαφορία της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το Κ.Υ. Μεγάρων, δεν γιατρεύεται σήμερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με … απλές «ασπιρίνες». 

Χρειάζεται αν μη τι άλλο σχέδιο αλλά και τόλμη για την λήψη μέτρων που θα εμπεδώσουν το αίσθημα της ασφάλειας στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αλλά και στους πολίτες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button