Εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης» η ανάπλαση του κέντρου των Μεγάρων και «Ακρογιάλι» Ν. Περάμου

Με σημερινή απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το έργο «Νέα διαμόρφωση και ανάπλαση Μεγαρέων και περιοχής Ακρογιάλι», το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 8.451.319,82 €, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Αθανασίου Μπούρα.

Η πράξη αποτελείται από τρία (3) Υποέργα:

– «Νέα Διαμόρφωση Ευρύτερης Περιοχής Μεγαρέων» (6.530.000,00 €), η οποία αφορά στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Μεγάρων και τη διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης. Η μελέτη παρεμβαίνει σε έναν άξονα και έναν μεγάλο δακτύλιο που περικλείει το ιστορικό, αρχαιολογικό, διοικητικό, εμπορικό και τέλος κοινωνικό κέντρο της πόλης.

– «Ανάπλαση Περιοχής Ακρογιάλι»(1.915.243,82 €), η οποία αφορά στην ανάπλαση της περιοχής Ακρογιάλι της Νέας Περάμου, η οποία περιλαμβάνει τη νέα διαμόρφωση του παραλιακού οδικού άξονα και των κύριων καθέτων αξόνων.

– «Υπηρεσίες σύνταξης φακέλου αίτησης χρηματοδότησης» (6.076,00 €).

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ευχαρίστησε θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για την εξέλιξη αυτή που θα βοηθήσει συνολικά τους Δήμους της Δυτικής Αττικής.

φωτογραφίες κέντρου Μεγάρων και Ακρογιάλι Νέας Περάμου ενδεικτικές

Παρόμοια άρθρα

Back to top button