Επικίνδυνη πορεία της φωτιάς – Eκκένωση Χανίου Τούτουλη Ζάχουλη Πευκενέα Μαυρατζά Αέρα

Επιβεβαιώνει και το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων

Πριν από λίγο (ώρα 13:00) συνομιλώντας με τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη πληροφορηθήκαμε ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον Αέρα μέχρι τα Μέγαρα. Οι περιοχές Αέρας, Χάνι, Τούτουλη, Ζάχουλη, Πευκενέας, Μαυρατζάς, κ.λ.π.

Η εξέλιξη της πορείας της φωτιάς επιδεινώνεται ώρα με την ώρα καθώς κατευθύνεται πλέον προς Μέγαρα. Εδώ και λίγη ώρα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων και η μετάβαση πολιτών από τα «δίστρατα» προς Άγιο Ιερόθεο και Μάζι.

Update: Βίντεο από αεροσκάφη και ελικόπτερα της πυροσβεστικής που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον οικισμό Παρασκευή στο Αλεποχώρι, δίπλα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Μακρυνού, όπου η πυρκαγιά έχει φτάσει στα σπίτια.

Update: Βίντεο στο ύψος του Χανίου.

Update: Μήνυμα πριν από πολύ λίγα λεπτά από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ειδοποιεί για ραγδαία ενίσχυση των ανέμων και καλεί τους κατοίκους Αγειρουσών και Ντουράκου να απομακρυνθούν κατευθυνόμενοι προς το χωριό του Αλεποχωρίου.

βίντεο από το ύψος Κτήματος Εύχαρις (περίπου)

Πριν λίγο, φωτογραφία από τα «δίστρατα»

Γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων των παραπάνω περιοχών ενώ απεστάλη και δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων.

Update: Ειδοποίηση στάλθηκε από τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας σε κινητά τηλέφωνα:

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη λόγω των ισχυρών ανέμων και της δυσμενούς εξελίξεως της πυρκαγιάς που μαίνεται στα Γεράνεια πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκκενωθούν όλες οι περιοχές από τον ΑΕΡΑ μέχρι τα ΜΕΓΑΡΑ δηλαδή, ΑΕΡΑΣ – ΧΑΝΙ – ΤΟΥΤΟΥΛΗ – ΖΑΧΟΥΛΗ – ΠΕΥΚΕΝΕΑΣ – ΜΑΥΡΑΤΖΑΣ κλπ.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

 

*φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος – intime

Παρόμοια άρθρα

Back to top button