Κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας με σύλληψη και στα Μέγαρα

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από ευρεία σάρωση στο διαδίκτυο ανακάλυψαν ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία τους οδήγησαν σε 3 ύποπτες διαφορετικές πηγές – διευθύνσεις. Στο κέντρο της Αθήνας, στο Νέο Ηράκλειο και στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, συνελήφθησαν άμεσα τρία άτομα, ένας άνδρας 32 χρόνων και δύο τριανταπεντάχρονοι, όπου και στων τριών συλληφθέντων τους υπολογιστές βρέθηκε υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας.

Ο ένας εκ των τριών απέδωσε την κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού σε λάθος χειρισμό, αφού άλλου περιεχομένου ταινία έδινε εντολή να «κατέβει» από το διαδίκτυο και τελικώς άλλη «σώθηκε» στον υπολογιστή του. Ο δεύτερος όμως εκ των τριών αναγκάστηκε να παραδεχθεί την παράνομη πράξη αφού ο μεγάλος όγκος του υλικού που βρισκόταν στον υπολογιστή του δεν άφηνε κανένα περιθώριο περαιτέρω δικαιολογιών.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών αρχών στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τέσσερις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και δύο κάρτες μνήμης τύπου microSD στις οποίες αποθήκευαν και το πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα και πάλι με το ρεπορτάζ του STAR, oι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του τρίτου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button