ΚΥ Μεγάρων: «Οι γιατροί φοβούνται να έρθουν και οι υπάρχοντες θέλουν να φύγουν»

Σάββατο 3 Ιουλίου προς ξημερώματα Κυριακής και συγκεκριμένα 1:45, έξι με επτά άτομα από τον οικισμό Ρομά στα Μέγαρα, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας με ιατρικό περιστατικό προς εξέταση και περίθαλψη.

Με βάση το πρωτόκολλο λειτουργίας, εκείνη την ώρα, οι πόρτες του κέντρου είναι κλειδωμένες και ανοίγουν κατόπιν ελέγχου στοιχείων του ασθενούς και υποχρεωτικής θερμομέτρησης όπως ορίζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Κατά τα λεγόμενα του προσωπικού του κέντρου, κάτι τέτοιο απαιτεί τον χρόνο ενός με δύο λεπτών και αυτό στάθηκε αφορμή να προκληθεί ένταση και στη συνέχεια απρόβλεπτη συμπεριφορά με άσχημη εξέλιξη, καθώς οι Ρομά προέβησαν σε πράξεις οι οποίες στόχο είχαν τη θραύση κρυστάλλων της κεντρικής εισόδου του κέντρου – το οποίο μέχρι και σήμερα παρατηρεί κανείς δια γυμνού οφθαλμού – με σκοπό να εισέλθουν βιαίως με άγνωστες επακόλουθες συνέπειες, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων της βάρδιας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, αλλά και των διοικούντων.

Κατόπιν τούτων και αφού τα χειρότερα προφανώς απεφεύχθησαν, η διευθύντρια – συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, κ. Ελλάς Καρανάσιου, με παρέμβαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργου Κώτσηρα, διεμήνυσε το συμβάν και το χρόνιο θέμα της προβληματικής συμπεριφοράς μειοψηφίας των Ρομά, σε ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά της να βρεθεί κάθε πιθανή λύση προς αντιμετώπιση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Ενημερώθηκαν επίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο πρόεδρος της διοικούσας Τριμελούς Επιτροπής Κέντρου Υγείας, κ. Αναστάσιος Καλλιάς, και οι διοικούντες τη 2η Δ.Υ.Π.Ε, προς τους οποίους και πάλι απευθυνόμενοι αναμένουν την εξεύρεση λύσης καθώς και την πρόοδο των όσων σχεδιάζονται και αναμένεται να υλοποιηθούν, αλλά καθυστερούν λόγω της πανδημίας.

Η κ. Καρανάσιου ανέφερε ότι γνώστης του θέματος είναι και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος μετέβη στο κέντρο για να ενημερωθεί και διεμήνυσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε ό,τι του αναλογεί.

Σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου η κ. Καρανάσιου με τον κ. Αναστάσιο Καλλιά και την υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, κ. Φωτεινή Ιωαννίδου, μετά από πρόσκληση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προέβησαν σε δηλώσεις γύρω από το θέμα θέλοντας να αποτιμήσουν το περιστατικό βίας και τον αντίκτυπο που προκαλεί στο έργο του ιατρικού προσωπικού του κέντρου και της εύρυθμης λειτουργίας του.

Αφού έκαναν λόγο για την άσχημη ψυχολογία τόσο του διοικητικού όσο και του ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι διατελούν υπό τον φόβο και το άγχος μιας βίαιης καθημερινότητας, εξήγησαν πως είναι άμεση η ανάγκη τα φαινόμενα αυτά να λάβουν τέλος, ούτως ώστε το Κέντρο Υγείας να ικανοποιεί τον ρόλο και σκοπό για τον οποίο υπάρχει, καθώς αυτός είναι και ο απόλυτος στόχος των εργαζομένων του.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν πολλά περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς που έχουν λάβει χώρα επί μεγάλο χρονικό διάστημα από μειοψηφία Ρομά, οι οποίοι επ’ ουδενί δεν πρέπει να στοχοποιηθούν, αλλά σίγουρα θα πρέπει να εναρμονιστούν με την υπάρχουσα τάξη και ισχύουσα νομοθεσία που αφορά όλους και ίσα.

Οι κυρίες Καρανάσιου και Ιωαννίδου και ο κύριος Καλλιάς ανέφεραν ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι δημόσια δομή που υποχρεούται να λειτουργεί σωστά προς όφελος των πολιτών και σ’ αυτό δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση, αλλά όλοι, υπεύθυνοι και αρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να στοιχηθούν με σκοπό τη θετική πορεία του στο μέλλον.

Λυπηρή και ανησυχητική ήταν η δήλωση της κ. Ιωαννίδου ότι «οι γιατροί φοβούνται να έρθουν και οι υπάρχοντες θέλουν να φύγουν». Κατά το παρελθόν έχει στοχοποιηθεί και περιέγραψε και ανάλογο περιστατικό με θύμα την ίδια.

Τέλος, ο κ. Καλλιάς δήλωσε πως «καλά είναι τα λόγια, αλλά όσοι υποσχέθηκαν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, ήρθε και η ώρα να το πράξουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ετοιμάζονται πυρετωδώς και για το επιπλέον εμβολιαστικό κέντρο με το εμβόλιο της pfizer το οποίο θα μπορούν οι πολίτες να το επιλέγουν από τις 8 Ιουλίου, όπου όλα θα είναι έτοιμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button