Τοποθέτηση Δ. Γεωργακή του συνδυασμού «Τώρα» για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας Δημοτικής Αρχής και στην τοποθέτησή του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Γεωργακής του δημοτικού συνδυασμού «Τώρα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, προτείνοντας τη δημιουργία μιας οργανωμένης δομής, ενός μητρώου εθελοντών ιατρών υπό την αιγίδα του δήμου Μεγάρων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού:

Είναι γνωστό το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ για την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου λειτουργίας του Κέντρου Υγείας και την, ουσιαστικά, υπολειτουργία αυτού, με κίνδυνο ζωής και θανάτου για τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κατοίκους της πόλης των Μεγάρων και Νέας Περάμου καθώς και των οικισμών Κινέτας, Αλεποχωρίου, όπως και σε διερχόμενους πολίτες.

Η οριστική λύση του προβλήματος σαφώς και δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, πλην όμως ο Δήμος πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών του και να φροντίζει να τους παρέχονται άριστες υπηρεσίες.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί μια λύση, έστω προσωρινή, που θα επιτρέπει καταρχήν την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών συμπολιτών μας, αποτρέποντας μη αναστρέψιμα γεγονότα που αφορούν την υγεία των πολιτών.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, με προ ημερησίας θέμα, ο συνδυασμός μας με εισήγηση του δημοτικού μας συμβούλου κ. Δημήτρη Γεωργακή κατέθεσε πρόταση για την προσωρινή επίλυση του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, με την υπολειτουργία του κέντρου υγείας.

Συγκεκριμένα προτείναμε τη δημιουργία μιας οργανωμένης δομής, ενός μητρώου εθελοντών ιατρών υπό την αιγίδα του δήμου Μεγάρων.

Στην ουσία προτείνουμε την λειτουργία επιμέρους Κέντρων Υγείας εκ περιτροπής, στα ιατρεία των εθελοντών ιατρών, στα οποία θα μπορεί να καταφεύγει ο πολίτης για επείγοντα και άμεσα περιστατικά κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί το Κέντρο Υγείας αφού πρώτα έχει επισκεφθεί το εφημερεύον φαρμακείο της πόλης μας και εφόσον ο εφημερεύων φαρμακοποιός κρίνει ότι το πρόβλημα υγείας χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης.

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση κατά τις νυχτερινές ώρες και μη εργάσιμες ημέρες σε ιατρικές υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, ενώ η συμμετοχή των φαρμακοποιών στο σχήμα θα εξασφαλίσει ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση του νυχτερινού ωραρίου των γιατρών για περιπτώσεις που δεν είναι άμεσης ανάγκης.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, προτείναμε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα απαρτίζεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου – ιατρό κ. Κων/νο Καράμπελα από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων (κυρίως ιατρούς) και από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεγάρων, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά η σύσταση του μητρώου και οι επιμέρους λειτουργικές λεπτομέρειες του και να τεθεί άμεσα στη διάθεση των πολιτών.

Η πρότασή μας βρήκε τη θετική ανταπόκριση του δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη ο οποίος αναγνώρισε ότι μπορεί να αποτελέσει μια προσωρινή λύση μέχρι την εξεύρεση οριστικής λύσης για την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Ως εκ τούτου αναμένουμε την άμεση δραστηριοποίηση του δημάρχου χωρίς καθυστέρηση για να προσφέρουμε λύσεις στις άμεσες ανάγκες υγείας των πολιτών.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button