Κλείνουν τα σχολεία Μεγάρων και Νέας Περάμου 9 και 10 Οκτωβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο κατά το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου 2012.

 

Το κλείσιμο πραγματοποιείται μετά από απόφαση του Δημάρχου και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα σχολεία σχετικά με την μεταφορά των μαθητών. Η προσφορά μεταφοράς μαθητών με ευθύνη του Κράτους αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της πολιτείας και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των μελών της μαθητικής κοινότητας.

Το δικαίωμα των μαθητών για ελεύθερη πρόσβαση στα σχολεία τους είναι αναφαίρετο και το κεντρικό Κράτος είναι υποχρεωμένο να το διαφυλάξει.

 

Η παρούσα κατάσταση της μη μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία έχει οδηγήσει σε παιδεία δύο ταχυτήτων, γεγονός το οποίο αποτελεί κατάφωρη αδικία εις βάρος μερίδας των μαθητών οι οποίοι οφείλουν να έχουν το δικαίωμα να έχουν πρόσβασης στα σχολεία τους χωρίς διακρίσεις.

 

Για τον ίδιο σκοπό, ο Δήμος Μεγαρέων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Γραφεία της Περιφέρειας Αττικής την Τετάρτη 10/10/2012 στις 10 το πρωί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button