Άκαρπη συνάντηση Δημάρχου – Ιδιοκτητών Λεωφορείων

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του Δημάρχου και των ιδιοκτητών λεωφορείων με σκοπό την εύρεση προσωρινής λύσης στο μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης είχε συνάντηση στο γραφείο του το βράδυ της Πέμπτης 4/10/2012 με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ρήγα. Εκεί, τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησε από τους ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν στο αίτημά του να καλύψουν τα δρομολόγια της μεταφοράς των μαθητών για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να δοθεί οριστική λύση από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και να πληρωθούν από το Δήμο.

Μετά από εκτενή διάλογο που ακολούθησε, οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων αφού ανέλυσαν τις θέσεις τους παρέμειναν σταθεροί στις διεκδικήσεις τους και αρνήθηκαν να δεχτούν την πρόταση του Δημάρχου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «είναι λυπηρό σε μια εποχή που η κοινωνία μας δοκιμάζεται, να κλυδωνίζονται  θεσμοί όπως η Παιδεία και να συγκρούονται κοινωνικές τάξεις μεταξύ τους χωρίς να έχουν την ευθύνη. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους οι Κυβερνώντες πως σε θέματα διατάραξης θεσμών όπως η Παιδεία, μπαίνουν κόκκινες γραμμές.

Το δικαίωμα των μαθητών στην ελεύθερη και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση είναι αναφαίρετο και το κεντρικό Κράτος είναι υποχρεωμένο να το διαφυλάξει.

Καλώ τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη, όσο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να προστατεύσουν την Παιδεία των παιδιών μας και να δώσουν άμεσα λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς να αδικηθούν άλλο οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων, οι οποίοι έδειξαν καλή θέληση, αποδεχόμενοι την περικοπή του προϋπολογισμού κατά 17%. Η περαιτέρω μείωση των περυσινών δεδουλευμένων κατά 20% τους γονατίζει οικονομικά και δεν τους δίνει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τη φετινή μεταφορά.

Πρέπει άμεσα να επικρατήσει κατανόηση και από τις δύο πλευρές, να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να δοθεί λύση στο μείζον θέμα που έχει προκύψει».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button