Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων από το δήμο

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων από το Δήμο Μεγαρέων, είναι ένα θέμα πρώτης προτεραιότητας, γεγονός που διαφαίνεται κατά τρόπο σαφή από τα έργα, δράσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Επιγραμματικά στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται η πλήρης ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Περάμου, τα έργα αναβάθμισης του Σταδίου Μεγάρων (χλοοτάπητας, κερκίδες, θεωρία, αποδυτήρια, γυμναστήριο, κλειστός στίβος κλπ). Πέρα από αυτά η διοίκησή μας κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα που αποτελεί μια καινοτομία για το Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων.

 

Υλοποιώντας το σχεδιασμό της η διοίκηση μας, έχοντας υπόψη την αναγκαιότητα που υπήρχε για τις προπονήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων, προχώρησε στην κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου, στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου, πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο. Ο χώρος αναπλάστηκε, δημιουργήθηκε βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, τοποθετήθηκε περιμετρικά η κατάλληλη περίφραξη (δίχτυ), φωτισμός με πυλώνες, αναπλάστηκε ο γύρω χώρος, ενώ κατασκευάστηκε μίνι κερκίδα για το κοινό που θέλει να παρακολουθήσει.

 

Το έργο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλεως μας, δίνει τέλος στην έλλειψη υποδομής (προπονητικού χαρακτήρα) που υπήρχε επί δεκαετίες, απαντά θετικά με πράξεις στο πάγιο αίτημα των αθλητικών φορέων, ομάδων και ακαδημιών, αλλά και απλών πολιτών (μαζικός αθλητισμός) το οποίο επιτέλους ικανοποιείται.

 

Η νέα αυτή παρέμβαση αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο, το ήδη ανακαινισμένο με έργα και υποδομές Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών», το οποίο γίνεται ένας πολυχώρος αθλητισμού και δράσεων, ενώ υπάρχει επί τάπητος σχεδιασμός για νέα έργα, με χώρους προπόνησης και σε άλλα αθλήματα.

 

Η διοίκηση Μαρινάκη στο χώρο των αθλητικών υποδομών, προτίμησε να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης, να μιλήσει με έργα και πράξεις. Προτίμησε αντί να διατυμπανίζει ανέξοδα λόγια, να παραδώσει πραγματικές υποδομές που καθιστούν το Στάδιο Μεγάρων, σύγχρονο, κατάλληλο και υποδειγματικό για αθλητικές συναντήσεις και προπονήσεις. Το παρέλαβε το 2011 σε χαοτική κατάσταση, σχεδόν «ερείπιο», με τεράστιες ελλείψεις, προβλήματα και φθορές και μέσα σε δύο μόλις χρόνια, δημιούργησε ένα σύγχρονο Στάδιο αξιώσεων και σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό στην Αττική.

 

Ο Δήμος σε καιρό κρίσης, παρά τα σοβαρά εμπόδια που υπάρχουν, τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις εξαθλίωσης που λαμβάνει από το κράτος, συνεχίζει με σταθερά βήματα. Προχωρά με αίσθημα ευθύνης, σχεδιάζει, προγραμματίζει, υλοποιεί έργα, αλλάζει την κακή εικόνα του παρελθόντος με έργα.

 

Αφήνει σε άλλους να αναλώνονται σε εύκολα, ανεδαφικά λόγια, μακροσκελείς κριτικές εκ του ασφαλούς, να δίνουν πολλές υποσχέσεις που άλλωστε δεν κοστίζουν τίποτα, να δημιουργούν «παραμύθια» για το μέλλον, εκτός πραγματικότητας καταστάσεων και συνθηκών.

 

Οι δημότες κρίνουν και συγκρίνουν…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button