Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Αττικής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μάνδρας κάνοντας αυτοψία στα καμένα

Την Πέμπτη 26/8, κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελούμενο από τους Α. Νεφελούδη πρ. Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, Π. Παππά περιφερειακή σύμβουλο, Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής και την Οργάνωση Μελών Μάνδρας Ειδυλλίας, συνάντησαν τον Δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας, κ. Στάθη Χρήστο και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ραφτόπουλο Δημήτρη.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου από την Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής είχαν αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο σχετικά με τα χαρακτηριστικά τής πυρκαγιάς, την έκταση και το εύρος των καταστροφικών συνεπειών.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να υπάρξει ουσιαστική αναγέννηση του φυσικού οικοσυστήματος που καταστράφηκε ενώ παράλληλα κύριο μέλημα αποτελεί η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

Στον παραγωγικό διάλογο που ακολούθησε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής εξέφρασε την αγωνία του για τους ανθρώπους που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, οι αγροτικές εκτάσεις, το ζωικό κεφάλαιο και βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή διατυπώθηκε με αίσθημα ευθύνης και βαθιάς κατανόησης των προβλημάτων, η συμπαράσταση και η επιθυμία συνδρομής του στην προσπάθεια μιας συνολικής ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στα καμένα της περιοχής όπου οι αποκαρδιωτικές εικόνες που αντικρίσαμε αποκάλυψαν το μέγεθος της καταστροφής και το μέγεθος των ευθυνών του κρατικού μηχανισμού που αποδείχθηκε ανεπαρκής να αποτρέψει την καταστροφή.

Δυστυχώς η Δυτική Αττική μέσα σε λίγους μήνες έζησε ξανά τον πύρινο εφιάλτη. Μετά τα Γεράνεια Όρη καίγεται το Όρος Πατέρας, με αποτέλεσμα ζωτικοί πνεύμονες της Δυτικής Αττικής να καταστρέφονται.

Πολλά ερωτήματα χρειάζονται απάντηση αλλά κυρίως απαιτείται επαγρύπνηση για την αποτροπή οποιασδήποτε επενδυτικής δραστηριότητας στα καμένα αλλά και σοβαρή προσπάθεια ανασύστασης τής περιοχής ώστε το δάσος να ξαναγίνει πηγή ζωής για όλους.

Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής
τού ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button