Σωτ. Πιλίλης: «Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων: μία υποδομή που θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων και επικεφαλής του νέου συνδυασμού «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ», Σωτήρη Πιλίλη.

Όπως είναι γνωστό, από το έτος 2005 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης λειτουργεί Μονάδα Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας (ΜΕΓΑΠ), δηλαδή Πολιτικό αεροδρόμιο, υπό την αιγίδα και την επίβλεψη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ) και είναι το μοναδικό αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στην ΥΠΑ, έχουν κατασκευαστεί σοβαρές αεροπορικές υποδομές. Δραστηριοποιούνται περί τις δέκα (10) εταιρείες και σχολές πιλότων, όπου σ΄ αυτές σπουδάζουν πάνω από 700 άτομα κατά μέσο όρο το χρόνο, ενώ το διδακτικό και λοιπό προσωπικό τους, ανέρχεται σε περίπου 200 άτομα. Ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού των σχολών, διαμένει στα Μέγαρα και στις άλλες πόλεις του Δήμου.

Έτσι, η λειτουργία των σχολών πιλότων αναδεικνύεται σε μια πολύ σοβαρή και σημαντική υποδομή για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, που τόσο πολύ όλοι μας επιδιώκουμε. Ιδιοκτήτες κατοικιών, επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, προμηθευτές, σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης και άλλα επαγγέλματα, είτε συνεργάζονται με τις σχολές είτε προσφέρουν απευθείας εμπορεύματα και υπηρεσίες στους σπουδαστές τους.

Παράλληλα η λειτουργία των σχολών πιλότων, μπορεί να θεωρηθεί και μια μορφή ανώτερης εκπαίδευσης, που επί χρόνια προσπαθούσαμε να φέρουμε στην περιοχή μας. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το 50% περίπου των σπουδαστών έρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι στην Ελλάδα, στο Αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων. Κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές στη λειτουργία τους.

Ο Συνδυασμός μας ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ σχεδιάζοντας το μέλλον του τόπου μας, λέει ΝΑΙ στην εξωστρέφεια και στη λειτουργία του Πολιτικού αεροδρομίου και των Σχολών πιλότων. Το Πολιτικό αεροδρόμιο το έχουμε εντάξει στις προτεραιότητές μας, γιατί το θεωρούμε έναν από τους πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας και της τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Θα συνεργαστούμε με όλους τους φορείς για την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου των Μεγάρων.

Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε όχι μόνον να συνεχίσουν οι υπάρχουσες σχολές τη λειτουργία τους χωρίς προβλήματα, αλλά για να έρθουν και άλλες.
Σωτήρης Πιλίλης
Ιατρός
Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου – Κινέτας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button