Δηλώσεις Γ. Μπερδελή με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα στην Πάχη

Δήλωση Γ. Μπερδελή με αφορμή το πρόβλημα με την πετρελαιοκηλίδα στην Πάχη

Αγαπητοί συμπολίτες,

ένα βήμα πριν την οικολογική καταστροφή βρέθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 η θαλάσσια περιοχή της Πάχης, από μεγάλη ποσότητα αργού πετρελαίου που διέρρευσε στην θάλασσα από τον τερματικό σταθμό φόρτωσης – εκφόρτωσης της εταιρείας ΕΛΠΕ δημιουργώντας μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα.

Ευτυχώς όμως, μετά από την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων και με την άμεση παρέμβαση των συνεργείων απορρύπανσης, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για την περιοχή μας.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ πως το πρόβλημα που προέκυψε, όχι μόνο πρέπει να ανησυχήσει την δημοτική αρχή, αλλά και να την αφυπνίσει, αφού τέτοιου είδους αβλεψίες από τις μεγάλες εταιρείες που έχουν τις εγκαταστάσεις τους στην περιοχή μας, μπορούν να κοστίσουν ακριβά και να προκαλέσουν τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση.

Δυστυχώς τέτοια «ατυχήματα», μπορούν στο μέλλον όχι μόνο να καταστρέψουν μια περιοχή όπως η Πάχη που αποτελεί το επίνειο των Μεγάρων, αλλά και να αφανίσουν τους επαγγελματίες που έχουν επενδύσει στην θάλασσα (αλιείς), όπως και στην όμορφη Πάχη γενικότερα.

Γι’ αυτό οφείλει ο Δήμαρχος να μην είναι μόνο απλός θεατής των γεγονότων.

Ως άρχων του τόπου, ο Δήμαρχος επιβάλλεται να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση, ώστε στο μέλλον να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων «ατυχημάτων» που ενδέχεται να αποφέρουν τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή μας.

Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να θέσει την εταιρεία ΕΛ.ΠΕ. προ των ευθυνών της, αφού τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση, που μπορεί να επέλθει και με τέτοιου είδους «ατυχήματα» όπως αυτό της Κυριακής 3 Μαρτίου.

Ευελπιστώ ότι οι αρμόδιες αρχές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπου θα διερευνήσουν τα αίτια αλλά και θα αναζητήσουν τους υπευθύνους που προκάλεσαν το «ατύχημα».

Όσο για τους επαγγελματίες αλιείς της Πάχης, εφόσον αποδειχθεί ότι υπέστησαν ζημιές, προτείνω αυτοί να αποζημιωθούν.

Γιώργος Ι. Μπερδελής

Επικεφαλής συνδυασμού «ΤΩΡΑ»
Δημοτικός Σύμβουλος – Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button