Κλεάνθης Βαρελάς: Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συνέδριο για την παιδεία και για τον αθλητισμό.

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα στο δήμο μας το «8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής». Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε την περιοχή μας για τις εργασίες του συνεδρίου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες μόνο ως θετικό και αισιόδοξο μπορεί να εκληφθεί.

Στα πλαίσια του συνεδρίου και συγκεκριμένα στη συνεδρία για τις «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Αθλητισμό» θεώρησα αναγκαίο να παρέμβω ώστε να τεθούν δύο σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προοπτική ουσιαστικής ανάπτυξης στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου έθεσα το μείζον ζήτημα της λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων στο δήμο μας στα πλαίσια ίδρυσης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για μία πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων. Αποτελεί όμως και απαίτηση όλων των δημοτών διότι θα δώσει μία νέα πνοή, μία νέα ευκαιρία ανάπτυξης και θα δώσει ώθηση ώστε να βγει η κοινωνία μας από το οικονομικό τέλμα.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη έθεσα ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τις αθλητικές δομές και υποδομές, τα αθλητικά σωματεία και γενικά τον αθλητισμό για όλους.

Για τα αθλητικά σωματεία δε η πολιτεία οφείλει να εκτελέσει το καθήκον της παρέχοντας τα σχετικά και ανάλογα κονδύλια προς το δήμο που με τη σειρά του θα τα ενισχύσει.

Η ολοένα αυξανόμενη προσέγγιση των νέων, και όχι μόνο, με τον αθλητισμό αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας αφού καλλιεργείται μία αθλητική παιδεία με μακροπρόθεσμα θετικά οφέλη. Ως άνθρωπος του αθλητισμού μπορώ να πω υπεύθυνα ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορεί να συντηρούνται διαχρονικά αλλά είτε δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας είτε δεν προσφέρουν ποιότητα και ειδικά στους πρωταθλητές.

Η διεξαγωγή του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου εντός του δήμου μας και συγκεκριμένα στην πόλη των Μεγάρων, αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί. Είναι στο χέρι μας να την εκμεταλλευτούμε και να πιέσουμε προς τις σωστές κατευθύνσεις προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα αναπτυξιακά έργα.

Κλεάνθης Βαρελάς

Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μεγαρέων

Πρ. Αντιδήμαρχος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button