Ο δήμαρχος ζητά από ΕΥΔΑΠ καθαρισμό κλειστού αγωγού στη νέα Πέραμο

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφο, που απέστειλε σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2017 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και προκειμένου να προλάβει τον κίνδυνο νέων πλημμυρών στη Νέα Πέραμο, ζητά τον καθαρισμό του ρέματος, το οποίο με κλειστό αγωγό καταλήγει στο Λιμάνι, που έχει μπαζωθεί με φερτές ύλες από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

« ΘΕΜΑ: Κίνδυνος Πλημμυρών
Σας γνωρίζουμε, ότι από την πρόσφατη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 η πόλη της Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές και μία από τις αιτίες ήταν και το ρέμα, το οποίο με κλειστό αγωγό καταλήγει στο λιμάνι, που το μπάζωσε με φερτές ύλες και ταυτόχρονα δημιούργησε πολλές και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της πόλης με τις τεράστιες ποσότητες νερού, που ξεχυθήκαν με πίδακα 2-3 μέτρων, από το φρεάτιο, του οποίου το καπάκι εκτινάχτηκε.
Ο αγωγός αυτός του ρέματος είναι τώρα σχεδόν γεμάτος από φερτές ύλες σε ποσοστό, που μπορεί να προσεγγίζει και το 80%. Αυτό σημαίνει, πως για να πλημμυρίσει τώρα η πόλη και να δημιουργηθούν καταστροφές δεν χρειάζεται θεομηνία, διότι αρκεί και μία νεροποντή, αφού πλέον το νερό δεν θα μπορεί να περνά από τον αγωγό και να καταλήγει στη θάλασσα.

Για τους παραπάνω λόγους απευθυνόμαστε σε σας, γνωρίζοντας την κοινωνική ευαισθησία σας, αλλά και την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες, που έχετε και ζητούμε όπως συνδράμετε, ώστε να καθαριστεί ο εν λόγω αγωγός, ει δυνατόν το ταχύτερο, για να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμύρες και καταστροφές στην πόλη της Νέας Περάμου.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button