Κλ. Βαρελάς και Λ. Κοσμόπουλος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού προγράμματος «Αττική 2021- 2027»

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς και ο αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος με δελτία τύπου ενημερώνουν για την παρουσία τους στη συνεδρίαση του Περιφερειακού προγράμματος «Αττική 2021- 2027», που έλαβε χώρα στην Αίγινα, την 13η Ιουνίου.

«Στην Αίγινα παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, την Πέμπτη 13 Ιουνίου όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση της 3ης επιτροπής παρακολούθησης του περιφερειακού προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2021-2027».

Η Περιφέρεια Αττικής με συνέπεια και αποτελεσματικότητα υλοποιεί εμβληματικά έργα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που θα αλλάξουν ριζικά το πρόσωπο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Με πόρους που ξεπερνούν το 1,6 δις ευρώ στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 έχει μπει σε εφαρμογή ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της Αττικής το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η Δυτική Αττική αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος με έργα στους τομείς των υποδομών, του περιβάλλοντος, της κοινωνικής συνοχής κ.α.».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του αντιπεριφερειάρχη Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου:

«Πάνω από 300 έργα συνολικού προϋπολογισμού 440.582.434 ευρώ χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021 – 2027 και για αυτό έχει μεγάλη σημασία η συνεδρίαση της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης της προόδου του Προγράμματος, υπό την Προεδρία του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, που πραγματοποιήθηκε στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Περιφέρεια Αττικής, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην εισήγησή του, έχει εξασφαλίσει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο χρηματοδότηση άνω του 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένη κατά 54% σε σχέση με την παρελθούσα (ΕΣΠΑ 2014 – 2020), στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά και δίνοντας προτεραιότητα:
– στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας,
– στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή,
– στην παραγωγικότητα και την αλληλεγγύη,
– στην αναβάθμιση της ποιότητα ζωής καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά, ο αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού, Πολεοδομικών Θεμάτων και Εφαρμογών Περιφέρειας Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρει: «Το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» αποτελεί ένα μείζον εργαλείο για να χρηματοδοτηθούν έργα για την καθημερινότητα αλλά και για να θέσουμε βάσεις για προοπτικές ανάπτυξης σε όλη την Αττική και στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Με σωστή διαχείριση και στρατηγική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, προσφέρονται οι δυνατότητες να προχωρήσουν έργα και παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ⁠τη συνδρομή στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσω της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Διεκδικούμε και υλοποιούμε έργα με προοπτική για την περιοχή μας. Προχωράμε με συγκεκριμένο και στοχευμένο σχέδιο, σε ένα καλύτερο αύριο μαζί».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button