Κλαδεύτηκαν τα δέντρα στην Πλατεία Σωτήρος ύστερα από αιτήματα συμπολιτών

Την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Μεγαρέων με την εποπτεία των Γεωπόνων του Δήμου, κ. Δημήτρη Πρωτόπαπα και Κας Ελευθερίας Μακρυγιάννη φρόντισαν για το κλάδεμα των δένδρων και των Πεύκων στην Πλατεία Σωτήρος.

 

Η παρέμβαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη για τρεις  λόγους, ο πρώτος για την συντήρηση του Πρασίνου στην πόλη των Μεγάρων, ο δεύτερος να προληφθούν οι κίνδυνοι ατυχημάτων από τυχόν σπάσιμο των κλαδιών των Πεύκων και ο τρίτος το γραπτό αίτημα που είχε υποβληθεί στο Δήμο από 36 γείτονες που είχαν υπογράψει για να κλαδευτούν τα Πεύκα και τα άλλα δένδρα της Πλατείας Σωτήρος.

 

Από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής λοιπόν το προσωπικό του Δήμου, με το Γερανοφόρο όχημα του Δήμου, προέβη στο κλάδεμα των ξερών κλαδιών στα Πεύκα. Να σημειωθεί ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα λίγες ημέρες  πριν, όταν έσπασαν τεράστια κλαδιά από τα Πεύκα και καταπλάκωσαν αυτοκίνητο.

 

Όλοι οι γείτονες, που βρέθηκαν στην Πλατεία Σωτήρος την περασμένη Παρασκευή,  είδαν με ζωηρό ενδιαφέρον και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εργασίες του προσωπικού του Δήμου,  ενώ και οι δύο Γεωπόνοι του Δήμου έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις στους παρόντες δημότες εξηγώντας τους ότι η παρέμβαση αυτή έπρεπε να γίνει και γίνεται με τον καλύτερο τρόπο και κάποια κλαδιά πού ίσως θα έπρεπε να κλαδευτούν δεν κλαδεύτηκαν, γιατί ήταν κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια και στον μετασχηματιστή της ΔΕΗ και υπήρχαν κίνδυνοι για ατύχημα και για το λόγο αυτό υπεβλήθη αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία της ΔΕΗ για να στείλει δικό της προσωπικό για τα περαιτέρω.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button