Αποκατάσταση του δρόμου από πεδίο βολής Μεγάρων έως «Κρύφτες» [βίντεο]

Με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, ενημερώνει ότι συνεργεία του Δήμου επιχειρούν να αποκαταστήσουν τον δρόμο από το πεδίο βολής Μεγάρων έως τους «Κρύπτες».

Αναφέρει ακριβώς: «Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του δεκαπενταύγουστου, στο Όρος Πατέρας, ήρθαν οι βροχές που κατέβασαν όλο το βουνό στον δρόμο από Κορομήλι προς Κρύφτες. Ξεκινήσαμε την αποκατάστασή του».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Φυλακτό, επεσήμανε ότι αυτός ο δρόμος είναι δασικός, αλλά με άδεια και παραίνεση του Δασαρχείου, ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει στη διάνοιξη και αποκατάσταση του δρόμου, ο οποίος σε πολλά σημεία έχει γίνει πλέον ρέμα. Τα φερτά υλικά από το βουνό μετά τις βροχές είναι πάρα πολλά και ογκώδη. Γεγονός που προκάλεσε την πλήρη διακοπή του με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια προσπέλασης και πρόσβασης από κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ρητινεργάτες.

Βίντεο από ανάρτηση του αντιδήμαρχου Κ. Φυλακτού:

Μέχρι και σήμερα έχει ανοίξει περίπου 1,5 χλμ από το συνολικό μήκος του, αλλά πρόθεση του Δήμου είναι η αποκατάστασή του έως τέλους, στο σημείο «Κρύφτες».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button