Ο Γιώργος Μπερδελής καταθέτει ερώτημα στο δήμαρχο σχετικά με θέματα πολιτικής προστασίας

ΑΙΤΗΣΗ – ΕΡΩΤΗΜΑ

 

Γεωργίου Μπερδελή –  Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ»

 

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΡΩΝ  κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΣΤΑΜΟΥΛΗ

 

ΘΕΜΑ : «Πολιτική Προστασία – Πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές»

 

Όπως ορίζεται στην παράγραφο Ζ του άρθρου 75 του Ν.3463/2006 στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνεται ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα και αποκατάσταση καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου.

 

Σύμφωνα με τη παράγραφο θ του άρθρου 63 του Ν.3852/2010 η εκτελεστική επιτροπή εισηγείται τα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών σε εναρμόνιση με τα αντίστοιχα σχέδια της Περιφέρειας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από έντονες  βροχοπτώσεις  Δήμοι της Αττικής υπέστησαν βιβλικές καταστροφές, επλήγησαν περιουσίες πολιτών και διακινδύνευσε η ασφάλεια τους .

 

Ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μεγάρων έχετε προωθήσει έγκαιρα σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών στην αρμόδια επιτροπή, στα πλαίσια προστασίας της πόλης και της ασφάλειας των πολιτών;

 

Εάν έχει εγκριθεί ανάλογο σχέδιο παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο εγκριτικής απόφασης. Εάν όχι θα πρέπει επειγόντως να προβείτε στη σύνταξη και έγκριση του.

 

Η παράταξη μας είναι στη διάθεση της εκτελεστικής επιτροπής για την οποιαδήποτε βοήθεια επί του σοβαρού αυτού θέματος.

 

Με τιμή,

Γεώργιος Μπερδελής

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button