Η Νικόλ Παπαδοπούλου και ο Κωνσταντίνος Ρήγας «Πρόσκοποι Έθνους»

Η ολοκλήρωση των προσπαθειών και η αναγνώριση της Προόδου του Ανιχνευτή με την ονομασία του ως «Πρόσκοπος Έθνους» αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην προσκοπική ζωή κάθε εφήβου μέλους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Ανάμεσα στους 237 νέους και νέες Προσκόπους που τους απονεμήθηκε το μαντήλι του «Προσκόπου Έθνους» για το 2019, βρίσκονταν ο Κωνσταντίνος Ρήγας από το 1ου Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και η Νικόλ Παπαδοπούλου από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, μετά από αίτημα του Σ.Ε.Π., αποδέχτηκε να επιδώσει τα μαντήλια και τα διακριτικά στους νέους Προσκόπους Έθνους, κατά την καθιερωμένη για το σκοπό αυτό τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Κολεγίου Αθηνών-Ψυχικού.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία παρέστη στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, τόνισε στον χαιρετισμό της ότι «ο πρωταγωνιστικός ρόλος της προσφοράς που αποτελεί βασική αρχή στον Προσκοπισμό είναι όχι μόνο αξιέπαινος αλλά και αναγκαίος».

Δείτε το δελτίο τύπου των 2 συστημάτων:

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, απονεμήθηκε στην Κλεονίκη (Νικόλ) Παπαδόπουλου, από το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν. Περάμου, και στον Κωνσταντίνο Ρήγα, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μαντήλι του Προσκόπου Έθνους, η ύψιστη διάκριση που απονέμεται σε ανήλικο πρόσκοπο για την ολοκλήρωση της προόδου του.

Πιο συγκεκριμένα, εφόσον ολοκλήρωσαν την πρόοδο τους, η Κλεονίκη το 2016 στην Δράμα και ο Κωνσταντίνος το 2017 στον Κίσσαβο, συμμετείχαν στην ετήσια Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους που οργανώνεται από την Γενική Εφορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Εκεί, τους δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν την ζωή τους στην Κοινότητα Ανιχνευτών, να συνεργαστούν και να διαβιώσουν στο ύπαιθρο με συνομηλίκους τους από όλη την Ελλάδα, και τέλος να οργανώσουν μια δράση κοινωνικής παρέμβασης.

Η συγκεκριμένη απονομή είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον τοπικό Προσκοπισμό (Μεγάρων και Ν. Περάμου) καθώς αποτελεί την πρώτη φορά από την ίδρυση των Συστημάτων, που μέλη τους να κατάφεραν ονομαστούν Πρόσκοποι Έθνους.

Από την πλευρά των Συστημάτων Μεγάρων και Νέας Περγάμου, εκφράζουμε και στους δύο Προσκόπους Έθνους τα θερμά μας συγχαρητήρια. Τους ευχαριστούμε για αυτή την τιμητική διάκριση που έφεραν στον τοπικό προσκοπισμό, και τους τονίζουμε ότι ο Πρόσκοπος Έθνους δεν είναι παράδειγμα μόνο για τους Προσκόπους αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.

Νικόλ και Κωνσταντίνε, συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους και να μεταδίδετε το μήνυμα ενός καλύτερου κόσμου.

Για τα Συστήματα Μεγάρων και Νέας Περάμου,

Οι Αρχηγοί Συστημάτων
Ιερόθεος Σάλτας και Παναγιώτης Βασάλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button