Κλ. Βαρελάς: «Ξεκινούν οι εργασίες για χώρο υποδοχής μεταναστών με εντολή ΟΗΕ»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου σχετικά με το θέμα δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε περιοχή του Δήμου Μεγαρέων και συγκεκριμένα στη Νέα Πέραμο.

Ο κ. Βαρελάς ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εργολάβο της κατασκευαστικής εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού στο Κουμίντρι (πρώην 75 ΜΕ), σε περιοχή η οποία ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος. Ο εργολάβος τον ενημέρωσε ότι ο λόγος των εργασιών είναι η δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και η ανάθεση έχει γίνει από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που ανήκει στον ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών).

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» σε χθεσινή του επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκε το επερχόμενο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτη 21ης Μαΐου, να πραγματοποιηθεί δια ζώσης λόγω της κρισιμότητας του θέματος, με την απάντηση του Προέδρου, Κωνσταντίνου Καράμπελα, να είναι αρνητική. Ωστόσο, ο κ. Βαρελάς τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία όλων, μετά και αυτή τη σημαντική εξέλιξη, προκειμένου να υπάρξει κοινή πολιτική για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τέλος, ο κ. Βαρελάς έκλεισε λέγοντας πως σε κάθε ενέργεια που θα κάνει ο Δήμος και ο Δήμαρχος κατά της δημιουργία μιας τέτοιας δομής, θα είναι δίπλα τους.

Δείτε παραπάνω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button