Κλ. Βαρελάς: «Δε θα συμμετάσχουμε στην τακτική συνεδρίαση της 30ης Απριλίου»

Διαβάστε την επιστολή του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα», Κλεάνθη Βαρελά, προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων, Κ. Καράμπελα για τη μη συμμετοχή του συνδυασμού στην προγραμματισμένη, δια περιφοράς, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Απριλίου:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όλοι βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα. Η επιδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου μας. Για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία σε κάθε επίπεδο και κάθε βαθμό υπηρεσιών και διοίκησης.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τα μέσα Μαρτίου λειτούργησε την πλατφόρμα του ιστότοπου https://www.epresence.gov.gr/ δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις υψηλής ποιότητας.

Οι δυο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεγαρέων της 26ης Μαρτίου και της 7ης Απριλίου διεξήχθησαν δια περιφοράς και η ψήφος των συμβούλων κατατέθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Την ίδια στιγμή θα μπορούσαν να διεξαχθούν με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης και έτσι όπως ορίζει η νομοθεσία, δίνοντας τη δυνατότητα να τεθούν σημαντικά και επίκαιρα θέματα προ ημερήσιας διάταξης που αφορούν τον δήμο μας, να υπάρξει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 7ης Απριλίου 2020 με μοναδικό θέμα την «έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2019», προτείναμε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω μη δυνατότητας τηλεδιάσκεψης και κατά συνέπεια διεξοδικής ζωντανής συζήτησης σε ένα κορυφαίο οικονομικό θέμα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαίωσε την πρόταση μας καθώς υπήρξε ισοψηφία και ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε οριακά με την (διπλή) ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πρόταση μας για αναβολή της συνεδρίασης, όπως και η αντίστοιχη που υπήρξε από το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα Μέγαρα – Νέα Πέραμος» , δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία από το σώμα με απόφασή σας. Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν για τις προτάσεις αναβολής που κατέθεσαν οι επικεφαλής των δυο συνδυασμών κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Κατόπιν αυτών, αλλά και για λόγους που αφορούν την κρισιμότητα των θεμάτων (τροποποίηση προγράμματος εκτελεστέων έργων, αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχές χρηματοδοτήσεων κ.α.) η δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας ζητά την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Απριλίου και την διεξαγωγή της σε νέα ημερομηνία μέσω τηλεδιάσκεψης με την πλατφόρμα epresence.gov.gr/ που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς του δημοσίου τομέα της επικράτειας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε, έπειτα από κοινή απόφαση των μελών του συνδυασμού μας, για τους παραπάνω λόγους δε θα συμμετάσχουμε στην τακτική συνεδρίαση της 30ης Απριλίου 2020.

Βαρελάς Κλεάνθης
Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων
Επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού «Μαζί με Όραμα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button