Χρ. Γκοσδή προς Κουντεμάνη: «Ψευδείς κατηγορίες με νομικές επιπτώσεις»

Απάντηση στην επιστολή του κ. Σπύρου Κουντεμάνη απέστειλε η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Μεγάρων κ. Χρύσα Γκοσδή. Ακολουθεί η επιστολή – απάντησή της:

Σε συνέχεια του άρθρου του κ. Κουντεμάνη Σπυρίδωνα με θέμα «Προσπάθεια για απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάρων, δεν θα περάσει» σας παραθέτω τα ακόλουθα:

Κύριε Κουντεμάνη η απαξίωση και η υποβάθμιση του Κοινοτικού Συμβουλίου των Μεγάρων έχει άμεση σχέση με την συμπεριφορά που επιδεικνύουν τα μέλη και ο Πρόεδρος κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτού. Μέσα από τις φωνές και την ανάρμοστη συμπεριφορά σας προκαλείτε ένταση και θόρυβο με αποτέλεσμα την έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των μελών, καταστάσεις που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου και δεν αρμόζουν με τον χώρο του Δημαρχείου.

Επιπρόσθετα, κ. Κουντεμάνη σας πληροφορώ ότι έχετε ενημερωθεί για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Τοπικό Συμβούλιο, ή για δράσεις που τελικά δε ολοκληρώθηκαν μέσω συμβουλίου (παρόλο πού είχε εξασφαλιστεί και μεταφορικό), όπως για παράδειγμα στις 15 Σεπτεμβρίου. Τις ειδοποιήσεις τις είχατε παραλάβει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου μπορούσατε να απαντήσετε θετικά και συνδράμετε ενεργά. Ωστόσο, εσείς όχι μόνο δεν συμμετείχατε αλλά δεν μπήκατε στο κόπο να απαντήσετε αρνητικά. Εν ολίγοις αδιαφορήσατε.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ενημερώσω, επειδή δεν τα έχετε ξεχωρίσει, ότι στην προσωπική μου ζωή δεν χρειάζεται να παίρνω άδεια από τον οποιοδήποτε για την συμμετοχή μου σε δράσεις. Τούτο εναρμονίζεται απόλυτα με την αρχή μου περί της μη κατάχρησης των όποιων εξουσιών μου παρέχει η προεδρία του Τοπικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά το θέμα περί του διορισμού για αναπληρώτριας Πρόεδρου, οφείλω να σας απαντήσω τα κάτωθι:

α) Πρόκειται για αναπληρώτρια Πρόεδρο και όχι αντικαταστάτη αυτού όπως λανθασμένα αναφέρετε στην επιστολή σας.

β) Με βάση τη Λειτουργία Κοινότητας και το Νομικό Πλαισίου ο πρόεδρος με απόφαση του, όπως ορίζεται από τον νόμο Κ1 και από τις αρμοδιότητες του ν.3852/2010, θέτει αναπληρωτή πρόεδρο, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

γ) Η πράξη αυτή είναι κανονιστική και πρέπει να δημοσιεύεται αφενός στο δημοτικό κατάστημα και αφετέρου στο «Διαύγεια», όπως και έγινε. Σύμφωνα με τον κανονισμό δεν αναφέρεται η δημοσίευσή του σε κάποιο συμβούλιο ή σε μέλος του συμβουλίου χωριστά, όπως ζητάτε κ. Κουντεμάνη.

Μπορείτε, εφόσον είστε εκλεγμένος και το επιθυμείτε, να πηγαίνετε τα πρωινά στη γραμματεία της δημοτικής κοινότητας για ενημέρωση σας επί οποιοδήποτε θέματος, όπως και για την παραλαβή των απαντήσεών μου στα θέματα σας για τα οποία ακόμη αδιαφορείτε να λάβετε ενημέρωση.

Όσον αφορά για την ενημέρωση του συμβουλίου, έχοντας υπόψιν την παράγραφο 7 του Κανονισμού, όλες οι απαντήσεις στα θέματα που έχουν μέχρι τώρα εισαχθεί, βρίσκονται στο γραφείο της δημοτικής κοινότητας και εσείς, όπως προανέφερα, δεν έχετε πάει να ενημερωθείτε. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης και την στιγμή που σας διάβαζα τις απαντήσεις στα θέματά σας, εσείς κρίνατε σκόπιμο να προκαλέσετε πανικό χάνοντας τον αυτοέλεγχό σας καθώς και αποχωρήσατε από την συνεδρίαση αρνούμενος να ακούσετε. Τέλος, έως ότου διεξαχθεί το τελευταίο συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου δεν εκκρεμούσε κάποια μη εκτελεστέα απόφαση που έχριζε ανάγκη ενημέρωσης, τουναντίον όλες οι αποφάσεις είχαν εκτελεστεί με απόλυτη επιτυχία.

Σχετικά με τα όσα ελέγχθηκαν από το προεδρείο στο συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου, τα κατακρίνω. Επιπρόσθετα, έχω κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να μιλώ για τον εαυτό μου και εφόσον τα όσα λεγόμενα για τα οποία με κατηγορείτε δεν εκφράστηκαν τουλάχιστον από μένα, αυτό αποτελεί ψευδή κατηγορία, που επιρρίπτει νομικές επιπτώσεις. Ακόμη στο συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου παραφράσατε το «Δεν συμφωνούσε ο Δήμαρχος με τις εισηγήσεις» κατηγορώντας με ότι αποτελώ άβουλο ον. Αντιθέτως, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Λειτουργίας Κοινότητας, τον οποίο όλο επικαλείστε αλλά αποδεικνύεται ότι δεν τον γνωρίζετε σε βάθος, σύμφωνα με το άρθρο 81 του ν.3852/201032 την παράγραφο (β) ο πρόεδρος του συμβουλίου κοινότητας υποχρεούται να συνεργάζεται με τις δημοτικές αρχές , Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του δήμου όπως και με τις υπηρεσίες . Εφόσον λοιπόν τα θέματά σας δεν έχριζαν εγκρίσεως και ήταν μη υλοποιήσιμα από τα αρμόδια όργανα δικαίως απορριφθήκαν. Γιατί λοιπόν κ. Κουντεμάνη θέλετε να μου αφαιρέσετε το δικαίωμα χρήσης των αρμοδιοτήτων μου;

Επιπρόσθετα, με βάση τις εισηγήσεις σας που θέλατε να εισαχθούν στο συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου, δεν έχετε αντιληφθεί ότι η διαδικασία για την συζήτηση οποιασδήποτε εισήγησης ενώπιον του συμβουλίου απαιτεί πρώτα την ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες επί του αντίστοιχου θέματος, ώστε να είναι ορθή. Είναι αδόκιμο και ερασιτεχνικό εκ μέρους σας ως σύμβουλος να απαιτείτε να συζητηθούν θέματα, στα οποία δεν έχετε εντρυφήσει και διερευνήσει όσο θα έπρεπε, ταλαιπωρώντας και εν δυνάμει παραπληροφορώντας το συμβούλιο, κάτι που πραγματοποίησα εγώ, και αν δεν είχατε χάσει την ψυχραιμία σας θα είχατε λάβει την απάντησή στις εισηγήσεις.

Συναφώς, κ. Κουντεμάνη εάν επιθυμείτε να περνάνε θέματα τα οποία θα παραμένουν στο συρτάρι, δυστυχώς εμένα δεν θα με έχετε σύμμαχο για να φαίνεται μια πρόσκληση σύγκλησης συμβουλίου με πληθώρα θεμάτων, πολλά εκ των οποίων να μην είναι υλοποιήσιμα. Έχετε την δυνατότητα με το ένα τρίτο του συμβουλίου και με πρόσκληση δίχως δικής μου υπογραφή να εισηγείστε οποιοδήποτε ατελές θέμα. Ωστόσο, όπου απαιτείται και ορίζεται δική μου υπογραφή, αυτή δύναται να συνοδεύεται από την αρτιότητα, την ακεραιότητα των θεμάτων ως προς την ορθότητα και την υλοποίηση τους καθώς και την προστασία του τοπικού συμβουλίου ως σύνολο. Με άλλα λόγια, θέματα χωρίς βάση και υπόσταση δεν συνάδουν με την λειτουργία του εν λόγω συμβουλίου.

Προτού προχωρήσετε σε αυτήν την επίθεση εναντίον εμού θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι δρω και ενεργώ απόλυτα ταυτισμένη με τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινότητας και το Νομικό Πλαίσιο. Εσείς ωστόσο κ. Κουντεμάνη ασχολούμενος με τις υποχρεώσεις της Προέδρου που ορθά πράττω αρνείστε να εκτελέσετε ορθά τα δικά σας καθήκοντα όπως ορίζει η παράγραφος 3.5 του Κανονισμού περί Λειτουργίας Κοινότητας. Είναι υποχρέωση σας να εκτελείτε οποιαδήποτε εργασία σας αναθέτει το συμβούλιο με σαφές παράδειγμα την συμμετοχή σας ως μέλος επιτροπής στο θέμα της 18ης Νοεμβρίου και όχι πλημμελώς.

Στις προσκλήσεις μου περί σύγκλησης συμβουλίου εισάγονται θέματα αντιπολίτευσης εφόσον είναι άρτια, μελετημένα και ορθά όπως για παράδειγμα η ονοματοδοσία των οδών της περιοχής της Πάχης. Συναφώς, οι εισηγήσεις κόπηκαν όχι λόγω εμπάθειας προς το πρόσωπό αλλά διότι ήταν ελλιπείς και ανενημέρωτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παρόλα αυτά οι απαντήσεις που οφείλατε να είχατε , υπάρχουν από εμένα.

Εν κατακλείδι, η καταγγελία σας αποτελεί πλήρη προσβολή της προσωπικότητάς μου σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ και με το άρθρο 2/παρ 1 του Συντάγματος. Επίσης,δεν θα επιτρέψω ούτε την παραπληροφόρηση που διενεργείτε εις βάρος μου με στόχο την μη ορθή χρήση των αξιωμάτων μου, την καταστρατήγηση γενικά της ιεραρχίας και εν τέλει την ποδηγέτηση μου σε δρόμο που σας συμφέρει, ούτε και τις οποιεσδήποτε συνθήκες προκειμένουνα ευδοκιμούν ανάλογες καταστάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button