Κλεάνθης Βαρελάς: «Θα είμαι σύμμαχος οποιασδήποτε συλλογικής ενέργειας για την αποτροπή της καταστροφής του φυσικού πλούτου της περιοχής μας»

Με δελτίο τύπου ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κλεάνθης Βαρελάς επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Ιουλίου και εκφράζει την άποψή του σχετικά με το θέμα της έρευνας για τα κοιτάσματα βωξίτη.

Το δελτίο τύπου:

«Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2017 και στα πλαίσια συζήτησης του 25ου θέματος περί αποδοχής παραχώρησης χρήσης μηχανήματος έργου από την Περιφέρεια Αττικής άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, βρέθηκα μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση ως δημοτικός σύμβουλος αλλά πιστεύω και στα χρονικά των συνεδριάσεων. Ο νυν δήμαρχος κ. Σταμούλης και ο πρώην δήμαρχος κ. Μαρινάκης αντάλλαξαν ενώπιον όλων των συμβούλων, των παρευρισκόμενων πολιτών και των τηλεθεατών εκφράσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το χώρο του δημοτικού συμβουλίου και την ιερότητα του. Κατόπιν τούτου ως ένδειξη διαμαρτυρίας επέλεξα να αποχωρίσω σεβόμενος την ιδιότητα μου και τον λαό που με επέλεξε να τον εκπροσωπώ.

Μπορεί η εποχή μας να χαρακτηρίζεται από πολιτική παρακμή και από έλλειψη πολιτικού πολιτισμού αλλά η υποχρέωση όλων των δημοτικών εκπροσώπων είναι να ξεφύγουν από αυτό το ρεύμα. Η πρώτη που οφείλει να διαφυλάξει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου είναι η πρόεδρος κ. Μαυροειδή που δεν χρειάζεται να επιδεικνύει την απειρία της σε κάθε ευκαιρία. Είναι εμφανής και κατανοητή η αδυναμία της να ελέγξει τις εντάσεις και τις παρεκτροπές. Για αυτό και όλοι δώσαμε μια περίοδο χάριτος η οποία προφανώς και έχει λήξει.

Η αποχώρηση μου δεν μου έδωσε την ευκαιρία να παρευρίσκομαι στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης που αφορά τη γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στην περιοχή μας. Η δική μου θέση είναι ομόφωνη με την απόφαση που τελικώς πάρθηκε, δηλαδή αρνητική.

Οι επιστήμονες και οι ειδικοί γνωρίζουν και μας προειδοποιούν ότι η περιοχή μας θα επηρεαστεί σε τέτοιο βαθμό που θα μεταβάλλει τις φυσικές ισορροπίες αλλά και την καθημερινότητα μας. Θα είμαι σύμμαχος οποιασδήποτε συλλογικής ενέργειας δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα ή δεν χρωματιστεί κομματικά,που θα έχει ως σκοπό της την αποτροπή της καταστροφής του φυσικού πλούτου της περιοχής μας. Οι χαλαρές αντιστάσεις σε αγώνες του παρελθόντος που μας οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα για τους πολλούς και θετικά για λίγους, θα πρέπει να είναι το παράδειγμα προς αποφυγή. Άλλωστε αυτή η αλλοίωση που επιχειρείται θα είναι τόσο βλαβερή που όμοια της δεν έχει υπάρξει και δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Κλεάνθης Βαρελάς

Δημοτικός Σύμβουλος»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button