Χ. Ροϊλός: «Με το νέο έτος το Κέντρο Υγείας Μεγάρων θα εφημερεύει»

Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων βρέθηκε ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ. Ροϊλό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με την αρχή του νέου έτους θα εφημερεύει 22 ημέρες τον μήνα, εκτός δηλαδή των ημερών που θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ έχουν προκηρυχθεί δύο (2) θέσεις για γενικούς ιατρούς και σήμερα θα αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η προκήρυξη μιας (1) θέσης για έναν παθολόγο. Οι προκηρύξεις αυτών των θέσεων κατέστησαν εφικτές ύστερα από τροπολογία που έδωσε τη δυνανατότητα σε ιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσίων να μπορούν να προσληφθούν σε Κέντρα Υγείας, μια τροπολογία που επετεύχθη με σύμπραξη πολιτικών φορέων λόγω εξαιρετικής ανάγκης για την 24ωρη επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Τον κ. Ροιλό συνόδευε ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ Περικλής Αλεβίζος ενώ το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, οι βουλευτές Δυτικής Αττικής κ.κ. Γιώργος Κώτσηρας, Αθανάσιος Μπούρας, Ευάγγελος Λιάκος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλεάνθης Βαρελάς και ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιάς.

Στη συνάντηση που είχαν οι προαναφερθέντες με τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας Μεγάρων έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη εξασφάλισης ασφάλειας και προστασίας από τις παραβατικές ομάδες που κατά καιρούς παρεμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Τόσο ο κ. Σταμούλης που αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη όσο και ο κ. Κώτσηρας που έχει ενημερώσει τον αρχηγό της αστυνομίας κ. Καραμανλάκη προσωπικά, δεσμεύτηκαν ότι θα ενισχυθεί η αστυνόμευση ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η δέουσα ενίσχυση για ασφάλεια και προστασία κυρίως τις ώρες της εφημερίας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς και αιρετοί παρότρυναν τους τοπικούς ιατρούς να βοηθήσουν στην προσπάθεια της πλήρους 24ωρης επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Δείτε το δελτίο τύπου του Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Κώτσηρα:

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας, σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, παρευρέθη σε σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, παρουσία του Διοικητή και Υποδιοικητή 2ης ΥΠΕ. Ο Διοικητής κος Ροϊλός, ως αρμόδιος, ανέφερε ότι μετά τις νομοθετικές ενέργειας που έγιναν και τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος για Γενικό Ιατρό και Παθολόγο, καθώς και την ενίσχυση με έναν επικουρικό ιατρό, το Κ.Υ. από τις αρχές του 2020 θα λειτουργήσει κανονικά επί 24ώρου βάσεως.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας και της εξασφάλισης του προσωπικού του Κέντρου Υγείας, ενώ γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις σε συνεργασία και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό της αστυνομίας που θα έχει παρουσία στο σημείο. Σε προηγούμενη σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο ο βουλευτής είχε αναφερθεί στην ανάγκη θωράκισης της ασφάλειας του προσωπικού.
Ο κ. Κώτσηρας έχει ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα του Κέντρου Υγείας Μεγάρων με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση για νομοθετικές βελτιώσεις, ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο τέλος της σύσκεψης δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες με πράξεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα».

Δείτε το δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Μπούρα:

Επαναλειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας Μεγάρων από την αρχή του χρόνου. Αυτό ανακοίνωσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κο Χρήστος Ροϊλός, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα, των άλλων βουλευτών της Δυτικής Αττικής, του Δημάρχου Μεγαρέων και Δημοτικών Συμβούλων, του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Κέντρου Υγείας, και της αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Έτσι η προεκλογική δέσμευση του κ. Μπούρα, όταν έκλεισε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, υλοποιείται με την παρέμβαση μάλιστα του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μπούρας, αφού ευχαρίστησε δημόσια την πολιτική ηγεσία η οποία ήταν αρωγός στις ενέργειες για την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφάλεια του προσωπικού, αφού με δική του παρέμβαση και με εντολή του Ταξίαρχου Δυτικής Αττικής κου Δασκαλάκη παρίστατο η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής στη σημερινή σύσκεψη.

Ο κ. Μπούρας είχε και θα έχει και άλλες επαφές με την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε διαρκώς να προστατεύεται το Κ.Υ. Μεγάρων από δυνάμεις της ΕΛΑΣ, όπως ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση.

Θα παρακολουθεί από κοντά την όσο το δυνατό καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ούτως ώστε να αποτελέσει στυλοβάτη της περιοχής των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που θα διασφαλίζει την υγεία των συμπολιτών μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button