ΚΚΕ ΒΔ. Αττικής: «Κρύα ανέκδοτα «ανάπτυξης για όλους», με εξαγγελίες – υπόσχεση ότι ο λαός θα ματώνει»

Δελτίο τύπου του ΚΚΕ ΒΔ. Αττικής με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και τις εξαγγελίες που έκανε στην Ελευσίνα, αναφέρει:

Κακόγουστο «σταντ απ κόμεντι» με πολλά κρύα ανέκδοτα έστησε σήμερα η κυβέρνηση, με φόντο για μια ακόμα φορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ομιλητή τον πρωθυπουργό και προσκεκλημένους καμιά 10αριά ψηφοφόρους της ΝΔ που υμνολογούσαν την κυβέρνηση για το ότι… τους βρήκε δουλειά και σπίτι!

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα έλεγαν στον προαύλιο χώρο της ειδικής οικονομικής ζώνης χωρίς δικαιώματα που έχει στήσει η κυβέρνηση με τους νόμους ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις εργατογειτονιές της Δυτικής Αττικής όπου ο λαός δεν βγαίνει ούτε ως τις 15 του μήνα, οι πλειστηριασμοί και εκβιασμοί λαϊκών σπιτιών δίνουν και παίρνουν, προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να σπάνε το ένα πίσω απ’ το άλλο τα ρεκόρ της κερδοφορίας.

Με φόντο όλα αυτά που τσακίζουν το παραμύθι της «καπιταλιστικής ανάπτυξης για όλους», ο πρωθυπουργός επανέλαβε τους μύθους αυτούς πάντα «εντός δημοσιονομικών κανόνων» και του νέου μνημονίου του Συμφώνου Σταθερότητας, ενώ επανέλαβε και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα περί «αύξησης των μισθών» ώστε το 2027 να φτάσουν εκεί που ήταν… το 2011.

Κατά τα άλλα έριξε προεκλογικά δίχτυα με τρεις ακόμα εξαγγελίες ενδεικτικές για το πώς στα πλαίσια του σάπιου συστήματος «δίνουν ένα και παίρνουν δέκα», κι αυτό το ένα πάλι για τους ομίλους.

Έτσι οι νέες εξαγγελίες περιλαμβάνουν υποσχέσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ -τον οποίο όλες οι αστικές κυβερνήσεις τάχα θα καταργούσαν – αλλά με προϋπόθεση την ασφάλιση του σπιτιού, δηλαδή με τον λαό να πληρώνει από την άλλη τσέπη τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Επιπλέον μίλησε για «αναμόρφωση» του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων με «αυξήσεις» της τάξης των… 20 ευρώ ανά παιδί, και μάλιστα ως «τυράκι» για να τρέξει η αξιολόγηση για να προωθείται πιο αποτελεσματικά η αντιλαϊκή πολιτική.

«Τυράκι» του αίσχους και η υπόσχεση για μονιμοποίηση του «pass» των 150 ευρώ για νέους για πολιτιστικές, αθλητικές, τουριστικές δραστηριότητες, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική τους στερεί με το άλλο χέρι κάθε δικαίωμα στον μαζικό αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button