«Τα χελιδονίσματα» έφεραν την Άνοιξη στον Δήμο Μεγαρέων

«Κοσμοσυρροή στα Μέγαρα από τα «τα χελιδόνια μας», τα παιδιά μας, των Δημοτικών σχολείων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων σχετική με δράση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου με τη συμμετοχή παιδιών από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου για να προϋπαντήσουν την Άνοιξη και στη συνέχεια επισημαίνει:

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, έφεραν την άνοιξη στα Μέγαρα και στις καρδιές όλων μας στη μεγάλη γιορτή της άνοιξης «Τα Χελιδονίσματα».

Η πρωτοβουλία του Δήμου Μεγαρέων, της ΔΗΚΕΔΗΜΕ μαζί με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μεγαρέων «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» και του μουσικοσυνθέτη και δημιουργού των «Χελιδονισμάτων», Χρήστου Χατζόπουλου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία μιας και η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά στον Δήμο Μεγαρέων.
«Τα Χελιδονίσματα» κατάφεραν να «βγάλουν» έξω στους δρόμους μικρούς και μεγάλους, να τραγουδήσουν να χορέψουν και να καλωσορίσουν τον ερχομό της Άνοιξης στην επιτυχημένη δράση «Την Άνοιξη την φέρνουν τα χελιδόνια», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 6 Μαΐου.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του «Ηρόδωρου», Σπύρος Τσιούνης με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Ο Δήμος Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» και η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. για πρώτη φορά μαζί διοργάνωσαν τα Χελιδονίσματα 2023, τη μεγαλύτερη γιορτή της άνοιξης!

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το αποτέλεσμα καθώς περισσότερα από 1000 παιδιά με τους γονείς τους κατέκλυσαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης με κατάληξη την κεντρική πλατεία Μεγάρων! Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές και όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση και να τους θυμίσω πως για κάθε αποτέλεσμα μετράει περισσότερο το ταξίδι και όχι τόσο ο προορισμός! Το ταξίδι ήταν μαγικό! Δεσμεύομαι ότι τα Χελιδονίσματα θα γίνουν θεσμός για την πόλη μας!».

Με νεότερο δελτίο τύπου από κοινού ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Ιωάννης Καλλιπόζης και ο πρόεδρος του «Ηρόδωρου», Σπύρος Τσιούνης, αναφέρουν σχετικά με τη δράση:

Άνοιξη!
Η εποχή που ανοίγουν τα λουλούδια, πού έρχονται τα χελιδόνια, που η φύση υπόσχεται, και εμείς προσδοκούμε κάτι καλύτερο…

Εδώ και 20 χρόνια, ο Χρήστος Χατζόπουλος, καθηγητής μουσικής και μουσικοσυνθέτης, έχει καθιερώσει κάθε Άνοιξη, στην Κομοτηνή αλλά και σε άλλες πόλεις της Θράκης, τα «χελιδονίσματα».
Έχοντας μελοποιήσει και το ομώνυμο τραγούδι συντονίζει και συνοδεύει τα παιδιά, ώστε τραγουδώντας, χορεύοντας και ζωγραφίζοντας, να στέλνουν κάθε χρόνο, τα δικά τους μηνύματα, με το δικό τους τρόπο.

Έχουμε περάσει μία δύσκολη περίοδο στη χώρα μας. Από τη μία η οικονομική κρίση και πάνω που πήγαμε να βγούμε από αυτήν, έρχεται ο κορονοϊός και μας κλείνει σπίτια μας.

Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι, ήταν αυτοί που έχασαν τη σειρά τους περισσότερο από τον καθένα.
Τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι είναι και αυτοί που έχουν τα περισσότερα όνειρα, την περισσότερη ενέργεια, την περισσότερη θέληση και την περισσότερη δύναμη, να αλλάξουν τον κόσμο, να διορθώσουν ότι δεν είναι σωστό, να φέρουν το καινούργιο, να φέρουν την άνοιξη!
Έτσι λοιπόν κάναμε και εδώ μία δράση ανάλογη με τα αυτά τα χελιδονίσματα της Θράκης. Η ονομασία της δικής μας δράσης ήταν «την άνοιξη τη φέρνουν τα χελιδόνια».

Τα χελιδόνια είναι τα παιδιά μας. Η άνοιξη είναι η επόμενη μέρα.
Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά!
Πολλά παιδιά, πολλοί γονείς και άλλοι, βοήθησαν και συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή.
Τα παιδιά ζωγράφισαν, τραγούδησαν, χόρεψαν.
Εκφράστηκαν μέσα από τις ζωγραφιές τους.
Έγινε προετοιμασία για τα τραγούδια, με ανθρώπους που συνεργάστηκαν από 800 χιλιόμετρα μακριά μέσω του διαδικτύου.
Τα παιδάκια και οι γονείς, συμμετείχαν σε ένα σωρό μικρές δημιουργίες για την εκδήλωση.
Ακούσαμε ιστορίες για τις ζωγραφιές που μας συγκίνησαν.
Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Το ίδιο και το τέρμα, η εκδήλωση!

Ήταν η χαρά των παιδιών, η συμμετοχή των μεγάλων, η φωνή των παιδιών μέσα από τις ζωγραφιές και τα τραγούδια τους, που μας έκαναν να συγκινηθούμε και να νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι για ότι συνέβη.

Τα παιδιά έστειλαν μηνύματα και έλαβε χώρα μια ανταλλαγή πολιτισμού, σε μια εποχή που έχουμε ο ένας ανάγκη τον άλλον, περισσότερο από ποτέ και ας μην το καταλαβαίνουμε…
Να αναφέρουμε εδώ, ότι είναι πολύ σημαντικό το κλίμα που υπάρχει, από όσους βοηθάνε να υλοποιηθεί κάτι και από την αρχή ήταν όλοι πολύ θετικοί και αυτό έδωσε μια θετική ενέργεια στην υλοποίηση της όλης ιδέας.

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων, στους Διευθυντές, στους δασκάλους και τους καθηγητές της Μουσικής και των καλλιτεχνικών για όσα έκαναν με τους μαθητές αυτές τις ημέρες.

Ακόμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Διευθύντριες και το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τόσο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ όσο και του ΗΡΟΔΩΡΟΥ που ανέλαβαν με μεγάλη χαρά και προθυμία τα στεφάνια και τις υπόλοιπες κατασκευές για τη μουσική παρέλαση.
Επίσης στα χορευτικά της πόλης μας που και αυτά με τη σειρά τους στήριξαν θερμά αυτήν την ιδέα και στους μουσικούς που βοήθησαν στην εκδήλωση.
Επίσης να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και του Δήμου Μεγαρέων για την βοήθεια τους.
Σε όλα τα παιδιά και στους γονείς και γενικά σε όλους όσους ήρθαν και συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην εκδήλωση.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κύριο Χρήστο Χατζόπουλο, Καθηγητή μουσικής για όσα κάνει όλα αυτά τα χρόνια με τα «χελιδονίσματα» καθώς και για την ιδέα του, θερμές ευχαριστίες στην κόρη του Σοφία για την αμέριστη βοήθεια της σε όσα κάναμε εδώ στα Μέγαρα για τα δικά μας «χελιδονίσματα».

Επίσης να ευχαριστήσουμε την Μαέστρο Μαριλία Ηλία, Διευθύντρια των χορωδιών του Δήμου Μεγαρέων και συντονίστρια της μουσικής παρέλασης, τον Τάσο Πανταζή μέλος του Δ.Σ της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και συντονιστή αυτή της μεγάλης διοργάνωσης, τον Δημήτρη Χατζόπουλο για την πρωτοβουλία των «χελιδονισμάτων» αλλά και για την πολύτιμη βοήθεια του στην διοργάνωση.
Ελπίζουμε αυτό που κάναμε φέτος, να είναι η αρχή για την καθιέρωση μιας τέτοιας δράσης κάθε χρόνο, όπου τα παιδιά θα μπαίνουν μπροστάρηδες και θα μας καθοδηγούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μία καλύτερη «Άνοιξη».

Αυτά είναι η ελπίδα μας.
Και βέβαια, μέσα από όλα αυτά καθώς τα παιδιά εκφράζονται, μας θυμίζουν την αγάπη και το ότι αν θέλουμε ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος και πρέπει να είμαστε και εμείς σαν και αυτά!

«Έχε το νου σου στο παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button