Κινέτα: Τρία χρόνια από την καταστροφική πυρκαγιά

Κινέτα 23 Ιουλίου 2018. Ημέρα που θα θυμόμαστε όλοι για τις καταστροφικές και πολυεπίπεδες συνέπειες που είχε για τον Δήμο Μεγαρέων η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε εν μέσω ισχυρότατων ανέμων και κατέκαψε όχι μόνο μεγάλες δασικές εκτάσεις, αλλά και περιουσίες μόνιμων κατοίκων του Δήμου και παραθεριστών.

Τρία χρόνια μετά εν μέσω πανδημίας, 23 Ιουλίου 2021, η Κινέτα και ο Δήμος Μεγαρέων συνεχίζουν να ζουν με τα τραύματα εκείνης της καταστροφής με μόνο πλεονέκτημα, σε σύγκριση με την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής την ίδια ημέρα, το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Μια γρήγορη ανασκόπηση από τότε μας θυμίζει ότι το αποτέλεσμα των αυτοψιών στην περιοχή της Κινέτας έκρινε μη κατοικίσημα (κόκκινα) συνολικά 155 κτήρια, εκ των οποίων 139 κατοικίες και 16 αποθήκες.

Την ημέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πολλοί φορείς καθώς και ανεξάρτητα άτομα που προσέφεραν κάθε πιθανή βοήθεια.


Συνολικά επιχείρησαν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Μεγαρέων, καθώς και τους Δήμους Λουτρακιού, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν τρία μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχείρησαν 5 ελικόπτερα.

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Μεγαρέων σε συνδυασμό με την πολύτιμη εθελοντική συνδρομή ήταν ο βασικός λόγος που από την τεράστια αυτή πυρκαγιά δε θρηνήθηκαν θύματα αν και οι υλικές ζημιές ήταν ανεπανόρθωτες.

Το παραπάνω βίντεο περιλαμβάνει πλάνα της Κινέτας από ψηλά μια μέρα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στις 24 Ιουλίου 2018.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button