Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Γεράνεια στην Κινέτα [Live εξελίξεις]

[Ενημέρωση: 24/7/2018, 14:30]

Στην κορυφή των Γερανείων στην περιοχή Αέρας επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντικά οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Μεγαρέων, καθώς και τους δήμους Λουτρακιού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν τρία μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος επιχειρούν 5 ελικόπτερα.

[Ενημέρωση: 24/7/2018, 14:30] Νέες αναζωπυρώσεις  σε διάφορα σημεία της πυρκαγιάς των Γερανείων που βρίσκεται σε  εξέλιξη από εχθές , στην Κινέτα. Οι ρίψεις νερού των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων συνεχίζονται, καθώς και οι χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εθελοντικών και ειδικών ομάδων συνεχίζουν την κατάσβεση.

[Ενημέρωση: 24/7/2018, 08:30]
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος της Ολυμπίας Οδού. Επίσης, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού και του ΚΤΕΛ Αττικής.

[Ενημέρωση: 24/7/2018, 00:30]
Το γηροκομείο άνοιξε η ΔΗΚΕΔΗΜΕ για να φιλοξενηθούν όσοι έχουν ανάγκη

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 21:30]
Συνεχίζονται οι καταστροφές σε οικίες και δασικές εκτάσεις στην Κινέτα. Υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στον Καβελλάρη, ωστόσο έχει φτάσει στον οικισμό ισχυρή πυροσβεστική δύναμη και εθελοντικές ομάδες, μαζί με μπουλντόζες που δημιούργησαν διόδους για τα πυροσβεστικά οχήματα και αντιπυρικές ζώνες.

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 21:00]
Για να αντιμετωπιστούν ΑΜΕΣΑ τα προβλήματα, που έχουν προκύψει εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στην Κινέτα, έχει εγκατασταθεί στο ΚΑΠΗ της Κινέτας (τηλ: 22960 65700), κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διασώστες κι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Επίσης το ΚΑΠΗ Μεγάρων (τηλ:22960 89150) παραμένει ανοικτό συνεχώς και υπάρχει κλιμάκιο υπαλλήλων του Δήμου για να προσφέρει συνδρομή σε όσους έχουν ανάγκη για στέγη και οποιαδήποτε φροντίδα.

Τέλος το Κλειστό Γυμναστήριο στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων (τηλ: 22960 81088) είναι και παραμένει ΑΝΟΙΚΤΟ, για όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν και χρειάζονται γενικώς στέγη, νερό, φαγητό και ιατρική φροντίδα.

Στο τηλέφωνο 22960 81841 (Γραφείο Δημάρχου Μεγαρέων) εν τω μεταξύ μπορεί να επικοινωνήσει όποιος χρειάζεται κάτι.

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 20:45]
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά έχει φτάσει στις θέσεις Σόρα και Καμαράκι. Στον Καβελλάρη οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους αυτή την ώρα, ενώ έχει φτάσει στον οικισμό ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, μαζί με μπουλντόζες που προσπαθούν να ανοίξουν διόδους για τα πυροσβεστικά οχήματα και αντιπυρικές ζώνες.

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 20:00]
Παρακολουθήστε εδώ πλάνα από την κατάσβεση μικρών εστιών φωτιάς γύρω από την ΠΕΟΑΚ και φωτογραφίες παρακάτω:

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

[Ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα 18:00]
Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 Α/Φ και 2 Ε/Π ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 Α/Φ Canadair CL-415, 1 Α/Φ Canadair CL-215, 2 Ε/Π CH-47 Chinook, 3 Ε/Π Sikorsky S-64 και 2 Ε/Π Super Puma του ΠΣ.

Προς ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:
• οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και 1 Α/Φ c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,
• η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
• ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
• ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,
• ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί Δυτικοί-Βορειοδυτικοί άνεμοι με ριπές έντασης 7 Bf.
Οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση Μερικής Επιφυλακής.

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Ε.Σ.Κ.Ε) βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 17:45]
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η φωτιά μπορεί να κατευθυνθεί προς τη θέση Σόρα, ενώ στην παραλία που είναι το ξενοδοχείο Sun της Κινέττας, έχουν εγκλωβιστεί 5 άτομα.

φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 15:45]
Η φωτιά πέρασε πάνω από το τούνελ της Εθνικής οδού και κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ενέμου και είναι πολύ δύσκολη η πρόβλεψη της κατεύθυνσης και η αντιμετώπιση της φωτιάς.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία 5 αεροσκάφη βρισκονται ακόμη στην κατάσβεση.

 

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 15:20]
Κλειστές η Νέα και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου από το 39ο χλμ έως το 57ο χλμ, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διακόπτεται και στα δύο ρεύματα (προς Αθήνα και Κόρινθο).

[Ενημέρωση: 23/7/2018, 14:20]

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Γεράνεια Όρη. Επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα. Ωστόσο, ενώ τα αεροπλάνα βρίσκονται στην περιοχή, δεν επιχειρούν ρίψεις νερού για επιχειρησιακούς λόγους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή [23/7/2018, 12:40] μεγάλης έκτασης πυρκαγιά σε δασική έκταση της Κινέττας, που ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνηστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Η περιοχή στην οποία εξελίσσεται η πυρκαγιά λέγεται Λιογρέικα και κινείται προς την περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη. Έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ελικόπτερα & 3 αεροπλάνα στην περιοχή.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν την κατάσβεση πολύ δύσκολη, ενώ η εξάπλωσή της είναι ραγδαία.

Οι πυρκαγιά εξελίσσεται και έχουν φτάσει οι φλόγες στον οικισμό Πανόραμα στην Κινέττα.

Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να φεύγουν απ τα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος είναι πολύ κοντά.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούν εθελοντικές ομάδες και πολίτες.

 

Φωτορεπορτάζ του MegaraTV
φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια φωτιά πυρκαγιά Κινέττα Γεράνεια

 

 

Φωτογραφικό υλικό κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της πυρκαγιάς, από αναρτήσεις πολιτών στο Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button