Γ. Πατούλης: Παρέδωσε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης στον Γ. Σταμούλη – Επίσκεψη στο Βουρκάρι

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί σε όλους της Δήμους της Αττικής προκειμένου να τους διανείμει σύγχρονα εργαλεία που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη σήμερα στον Δήμο Μεγαρέων όπου παρέδωσε στο Δήμαρχο Μεγαρέων Γ. Σταμούλη, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλου και Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους για τη βούλησή τους να στηρίξουν έμπρακτα και ουσιαστικά να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε», επισήμανε αρχικά ο κ. Πατούλης.

Στην τελετή παράδοσης παρόντες ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Κ. Φυλακτός, Σ. Φωτίου (Κινέτας), Σ. Φωτίου (Ν. Περάμου), Γ. Δήμας, Ι. Πολυχρόνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Γ. Σταμούλης τόνισαν τα εξής:

Γιώργος Πατούλης

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στο Δήμο Μεγαρέων δίπλα σ΄έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γ. Σταμούλη ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσει μία άλλη, καλύτερη πόλη. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε από κοινού ένα ηχηρό μήνυμα πως θα στηρίξουμε την ανακύκλωση, με όλες μας τις δυνάμεις. Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης προκειμένου, με αφορμή και την ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, να μπορέσουμε όλοι μαζί, σε μία συμμαχία ευθύνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας.»

Γρηγόρης Σταμούλης

«Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο εγχείρημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χειρίζεται πολύ σωστά το ζήτημα αυτό, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, που είναι κρίσιμο ζητούμενο. Όταν αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνδράμουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος. Από μία καλή συγκυρία όταν η Περιφέρεια ανακήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης, ταυτόχρονα το ίδιο έκανε και ο Δήμος μας, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει στο ζήτημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πολλές δράσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και της οικονομίας του Δήμου και στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της Περιφέρειας είναι πολύτιμη.»

Δείτε το σχετικό βίντεο από την επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεγαρέων (στο 1:16).

Επίσκεψη του κ. Πατούλη στον υδροβιότοπο στο Βουρκάρι Αγίας Τριάδας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δήμο Μεγαρέων ο κ. Πατούλης μετέβη στη συνέχεια στον υγροβιότοπο, στην περιοχή Βουρκάρι Αγίας Τριάδας Μεγάρων, όπου ανακοίνωσε έργα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, για την ανάδειξη και την προστασία του πιο σημαντικού υγροτόπου της Αττικής, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Παράλληλα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Γ. Σταμούλη για την ιστορική αξία του ιστορικού τείχους της Αγίας Τριάδας και δεσμεύθηκε να εξετάσει την προοπτική να γίνουν παρεμβάσεις ανάδειξης του, μέσα από την ένταξη του στο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων 200 ετών από το 1821, της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε και για το περιστατικό διαρροής πετρελαίου από αγωγό καθώς πρόσφατα ολοκληρώθηκε από το Λιμεναρχείο, με τη συνδρομή του Δήμου και την αρωγή της Περιφέρειας η απορρύπανση, με επιτυχία, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη σχετική διαδικασία είναι διαρκές και ενεργό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφθούμε έναν από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Αττικής σε μία ιστορική περιοχή και να ανακοινώσουμε την πρόθεση μας να δρομολογήσουμε συγκεκριμένα έργα για την προστασία και την ανάδειξη του, παράλληλα με παρεμβάσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Είμαστε στην φάση ολοκλήρωσης των μελετών για τα έργα ύψους 1.3 εκ. ευρώ, τα οποία εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Πρόθεση μας είναι και με άλλες ήπιες υποδομές να συμβάλλουμε στην προστασία και ανάπλαση της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων τον ευχαρίστησε για την υποστήριξη και συμβολή του στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του ιστορικού Δήμου Μεγαρέων.

Δείτε την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελ. Κοσμόπουλου:

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Β.Κόκκαλη και συνεργάτες του επισκέφθηκε τα Μέγαρα, όπου στο Δημαρχείο Μεγάρων τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με τους δικούς του στενούς συνεργάτες, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Καράμπελα, τους Αντιδημάρχους Ιερόθεο Πολυχρόνη,Ιωάννη Δήμα, Κώστα Φυλακτό, Σταύρο Φωτίου του Κων/νου, Σταύρο Φωτίου του Νικολάου και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Γιάννη Καλλιπόζη ενώ παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιάννης Σεβαστής.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Πατούλη έγινε για δύο λόγους. Κατά πρώτον προσέφερε δωρεά Κάδους εσωτερικής Ανακύκλωσης στο Δήμο Μεγαρέων για τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου στο πλαίσιο του έτους ανακύκλωσης που έχει ανακηρυχθεί το 2020 τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, όσο και από το Δήμο Μεγαρέων και κατά δεύτερον ήρθε να δει από κοντά την εξέλιξη της ρύπανσης από αγωγό πετρελαίου που σημειώθηκε προ ημερών στο Βουρκάρι και την επίσημη ανακοίνωση προγράμματος με σχετική χρηματοδότηση, για την ανακήρυξη του υγροβιοτόπου σε Περιφερειακό Πάρκο, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της περιοχής στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα αμφότεροι προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις τόσο στην Πλατεία έμπροσθεν του Δημαρχείου όσο και στο Τείχος της Αγίας Τριάδας.

Ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στον Δήμο Μεγαρέων δίπλα σ΄έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γρηγόρη Σταμούλη, ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσει έναν άλλο, καλύτερο Δήμο. Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε από κοινού ένα ηχηρό μήνυμα, πως θα στηρίξουμε την ανακύκλωση, με όλες μας τις δυνάμεις.
Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης προκειμένου, με αφορμή και την ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, να μπορέσουμε όλοι μαζί, σε μία συμμαχία ευθύνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας.
»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την δωρεά των κάδων, στην αντιφώνησή του ανέφερε τα εξής:

«Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο εγχείρημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης χειρίζεται πολύ σωστά το ζήτημα αυτό, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, που είναι κρίσιμο ζητούμενο. Όταν αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης θα συμβάλλουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικονομία του Δήμου και κατά συνέπεια και των πολιτών.
Από μία καλή συγκυρία όταν η Περιφέρεια ανακήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης, ταυτόχρονα το ίδιο έκανε και ο Δήμος μας, σηματοδοτώντας τη σημασία, που δίνει στο ζήτημα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πολλές δράσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και της οικονομίας του Δήμου και στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της Περιφέρειας είναι πολύτιμη.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button